Dozvola Acu Đukanoviću za sedam spratova

Postojeća zgrada, koja je nekada bila Direkcija pošta, Đukanovićevo je vlasništvo, jer je 2007. godine kupio od Telekoma za 1,1 milion eura
18 komentar(a)
zgrada, Aco Đukanović, Foto: Luka Zeković
zgrada, Aco Đukanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.03.2017. 18:50h

Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora Glavnog grada izdao je dopunu Urbanističko tehničkih uslova biznismenu Acu Đukanoviću, kojim je aminovao da se na mjestu zgrade kod mosta Braće Zlatičanin, može graditi sedmospratnica.

Iako je resorni sekretarijat UT uslove izdao još početkom oktobra 2015. brat aktuelnog lidera DPS Mila Đukanovića, zatražio je da se u postojeći dokument uvrsti i nova stavka koju je krajem prošle godine usvojio Glavni grad.

Dopuna UT uslova se odnosi na novi stav „ odlukom Skupštine Glavnog grada od 25. novembra 2016. usvojeno je idejno arhitektonsko rješenje za objekat na urbanističkoj parceli A 206/1 u zahvatu izmjena i dopuna Urbanističkog projekta Stara varoš”. Sve ostale odredbe UT uslova, koje su izdate u oktobru 2015. ostaju na snazi.

Postojeća zgrada, koja je nekada bila Direkcija pošta, Đukanovićevo je vlasništvo, jer je 2007. godine kupio od Telekoma za 1,1 milion eura.

A u UT uslovima od prije dvije godine , dozvoljava se rekonstrukcija postojeće zgrade i na njenom mjestu važećim planskim dokumentom moguće je graditi zgradu spratnosti 2Po+P+7 od oko 3.930 metara kvadratnih.

Đukanović je prije mjesec podnio zahtjev za izdavanje UT uslova za susjednu parcelu, gdje se nalazi zgrada, a gdje je tražio dogradnju dvije etaže na postojeći objekat, bez povećavanja horizonatalnog gabarita.

Bonus video: