Izraelci odlaze, hotel u Njivicama uzima banka?

Izraelci se zadužili kod Adiko banke 8,5 miliona eura
74 pregleda 4 komentar(a)
hotel Clčub Riviera, Foto: Slavica Kosić
hotel Clčub Riviera, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 03.03.2017. 16:36h

Radnici hotela Club Riviera u Njivicama zabrinuti su da će uskoro ostati bez posla jer plate nijesu primili od početka godine, a za posljednja tri mjeseca 2016, zarade su dobili “na ruke”, bez uplaćenih poreza i doprinosa. Tvrde i da im je izvršni direktor Franc Jozef Shalev Hakohen kazao da hotel više neće raditi i da bi bilo dobro da traže novi posao.

“Kada smo tražili da zvanično dobijemo informaciju o tome da za nas više nema posla, nije nam odgovoreno”, ističe sagovornica “Vijesti”.

Shalev je u međuvremenu otputovao za Izrael.

Posljednji gosti iz hotela su ispraćeni 10. oktobra i od tada hotel praktično ne radi iako deset stalno zaposlenih i dvoje koji imaju ugovor o djelu, redovno dolaze na posao. Dok je hotel radio u okviru HTP Boka, imao je 30 stalnih radnika i do 100 sezonaca.

“Vijesti” nezvanično saznaju da Izraelci napuštaju Crnu Goru, jer su zbog nemogućnosti da vraćaju kredit od 8,5 miliona eura koji su uzeli od Adiko banke, ostali bez založenog hotela.

Izraelska kompanija JT Investment sa sjedištem u Hong Kongu privatizovala je hotel 2004. Izraelska kompanija, koja je tada imala devet hotela u Njemačkoj i dva u Izraelu, za objekat u Njivicama platila je 1,2 miliona eura.

Nakon četiri godine renoviranja hotel je otvoren u julu 2009. kada je saopšteno da je u obnovu uloženo 15 miliona eura i da JT Investment planira da uloži još 9 miliona.

Već tada su se javile sumnje da su ulaganja znatno manja i da Izraelci imaju namjeru da zarade preprodajom hotela.

Od kada je privatizovan, hotel Riviera nije nikada radio u punom kapacitetu, jer moru najbliži depadans Luna nije nikada saniran. Unutrašnjost je razrušena, a ostali su samo spoljašnji zidovi objekta.

Bonus video: