Berane i Plav među blokiranim

Od ostalih poznatih firmi koje su nove na listi je građevinska kompanija Mercur Evropa iz Budve, vlasnika Milana Mrvaljevića, koja je u blokadi već 23 dana zbog duga od 1,8 miliona eura. Povezana firma Mercur sistem u blokadi je 979 dana zbog duga od 2,2 miliona eura, kao i Mercur Budva već 4.443 dana zbog duga od 3,6 miliona eura
90 pregleda 0 komentar(a)
Centralna banka Crne Gore, CBCG, Foto: Boris Pejović
Centralna banka Crne Gore, CBCG, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.03.2017. 17:10h

Kompanija Stratex Investments, američkog biznismena Nila Emilfarba, investitora stambenog kompleksa na Zavali i vlasnika marine u Budvi, u blokadi je 30 dana zbog duga od 147 hiljada eura.

Prema spisku Centralne banke u blokadi je račun i Monterre Construction, koja gradi stambeno naselje na Zavali. Blokada traje 14 dana zbog 82 hiljade eura. Njeni osnivači su of-šor firme Roxburgh Business i Smart Invest.

Od ostalih poznatih firmi koje su nove na listi je građevinska kompanija Mercur Evropa iz Budve, vlasnika Milana Mrvaljevića, koja je u blokadi već 23 dana zbog duga od 1,8 miliona eura. Povezana firma Mercur sistem u blokadi je 979 dana zbog duga od 2,2 miliona eura, kao i Mercur Budva već 4.443 dana zbog duga od 3,6 miliona eura.

Kompanija Račica iz Tivta blokirana je 12 dana zbog 106 hiljada eura. Njen većinski vlasnik je Veselin Mrvaljević.

Bjelopoljska mljekara Milka MDK Milovana Kadovića u blokadi je osam dana zbog 38 hiljada eura.

Građevinska kompanija Stan Projekt iz Podgorice, vlasnika Ranka i Duška Radunovića i Darka Novakovića, u blokadi je sedam dana zbog 148 hiljada eura.

Firma Vilma i Beti, u sklopu koje posluje podgorička diskoteka “Beagle”, u blokadi je od 27. februara zbog duga od 18,4 hiljade eura. Prema registru vlasnik Vilme i Beti je Bojan Laković a direktor Miodrag Kruščić. Sa vlasništvom u ovoj firmi povezivane su kotorske kriminalne grupe, što je Kruščić demantovao.

Firma za obradu metala Aluline iz Bijelog Polja Božidara Žurića, u blokadi 21 dan zbog 207 hiljada eura.

Državna kompanija Željeznički prevoz u blokadi je od 27. februara, a dug sada iznosi 597 hiljada eura.

Žiro-račun Opštine Berane blokiran je od 23. februara a dug sada iznosi 113 hiljada eura, dok je račun Opštine Plav u blokadi od 9. februara a dug je 189 hiljada eura.

Bonus video: