Marković: Mađarska je 2016. godine investirala 34,1 milion eura u Crnu Goru

„Značajnu pažnju posvetili smo i unaprijeđenju saradnje u oblasti ekonomije i ocijenili da bi od velike važnosti bilo redovno održavanje sastanaka Mješovite komisije za ekonomsku saradnju, koja je posljednji put zasijedala u Budimpešti 2015. godine“, rekao je Marković
0 komentar(a)
Duško Marković, Viktor Orban, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, Viktor Orban, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 24.02.2017. 15:59h

Mađarska je prošle godine investirala 34,1 milion eura u Crnu Goru i tako zauzela peto mjesto na listi stranih investitora, saopštio je predsjednik crnogorske Vlade, Duško Marković.

On je na sastanku sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, organizovanim u okviru zvanične posjete Mađarskoj, kazao da su investicije iz te zemlje prošle godine utrostručene u odnosu na 2015.

Iz Vladine Službe za odnose s javnošću saopšteno je da je tokom sastanka Markovića i Orbana ocijenjeno da postoje mogućnosti za unaprijeđenje ekonomske saradnje dvije države, posebno u oblasti turizma.

„Značajnu pažnju posvetili smo i unaprijeđenju saradnje u oblasti ekonomije i ocijenili da bi od velike važnosti bilo redovno održavanje sastanaka Mješovite komisije za ekonomsku saradnju, koja je posljednji put zasijedala u Budimpešti 2015. godine“, rekao je Marković.

Orban je kazao da su investicije iz Mađarske u Crnu Goru bile veoma uspješne.

„Naši investitori nijesu ni jednom imali negativne doživljaje. Crna Gora je zemlja koja rado prihvata Mađare koji dolaze da rade i ulažu u ekonomiju“, naveo je Orban.

Crnogorski ministar vanjskih poslova, Srđan Darmanović, i mađarski ministar spoljne trgovine i inostranih poslova, Peter Sijarto potpisali su, u okviru posjete, Izjavu saglasnosti o pokretanju direktne avionske linije između dva glavna grada.

Taj dokument omogućava otvaranje komercijalnih direktnih avio linija na relaciji Podgorica – Budimpešta.

Bonus video: