"TO JE PRELIJEPA ZEMLJA, ALI..."

Vučić: Crna Gora je od turizma zaradila 200 miliona manje od Srbije u 2016.

"Crna Gora ima predivno more, planinske vence, Skadarsko jezero, sve što jedna prelepa zemlja moze da ponudi. Srbija se nije nikad isticala turizmom, to nije najvažnija privredna grana, ali smo u 2016. godini zaradili 200 miliona evra više od Crne Gore od turizma", rekao je Vučić
91 komentar(a)
Duško Marković, Aleksandar Vučić, Foto: Gov.me
Duško Marković, Aleksandar Vučić, Foto: Gov.me
Ažurirano: 23.02.2017. 13:51h

Srbija je prošle godine od turizma zaradila milijardu i 42 miliona eura, izjavio je premijer te zemlje Aleksandar Vučić.

Srbija je tako prošle godine od turizma zaradila 200 miliona eura više od Crne Gore, rekao je Vučić.

"Crna Gora ima predivno more, planinske vijence, Skadarsko jezero, sve što jedna prelijepa zemlja može da ponudi. Srbija se nije nikad isticala turizmom, to nije najvažnija privredna grana, ali smo u 2016. godini zaradili 200 miliona eura više od Crne Gore od turizma", rekao je Vučić.

Vučić je na otvaranju sajma, na kome će se predstaviti 1.100 izlagača iz 56 zemalja među kojima su i Kina, Rusija i Indija, čestitao Beogradskom sajmu i Ministarstvu turizma na odličnim rezultatima.

"Čuo sam da imamo pet puta više gostiju nego u Zagrebu, ostalih brojeva se i ne sjećam", rekao je u šali Vučić ministru turizma Rasimu Ljajiću.

Kako je rekao, sve više novca od turizma ostaje u Srbiji, sve smo atraktivniji za goste sa zapada i za posljednje tri godine promet od turizma raste deset odsto godišnje. Naveo je i da je prosječan rast turizma u svijetu četiri odsto godišnje, u Evropi dva odsto, a u Srbiji je to 13 odsto.