Opština Tivat dobila 320.000 eura iz EU fonda

Zajednički odbor za nadgledanje Interreg IPA prekograničnog programa odabrao je 21, od ukupno 164 dostavljena predloga i odobrio rezervne liste projekata po prioritetnim linijama
0 komentar(a)
Tivat Grad, Foto: Siniša Luković
Tivat Grad, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 11.02.2017. 19:54h

Opština Tivat dobiće 320.000 eura iz evrospkih fondova za unapređenje energetske efikasnosti na javnim zgradama.

Riječ je o još jednom projektu prekogranične saradnje BiH, Hrvatske i Crne Gore.

“U sklopu ovog projekta, Opština Tivat će raditi na rekonstrukciji javne rasvjete u širem centru grada, kao i ugradnji solarnih kolektora na sportskoj dvorani Župa za grijanje tople sanitarne vode. Ukupno vrijednost projekta je oko 2 miliona eura, od čega Opštini Tivat pripada oko 320.000 eura”, kazala je juče portparolka Opštine Branka Čelanović.

Zajednički odbor za nadgledanje Interreg IPA prekograničnog programa odabrao je 21, od ukupno 164 dostavljena predloga i odobrio rezervne liste projekata po prioritetnim linijama.

Jedan od odobrenih projekata je i “IRENE: Interregional Renewable & ENErgy efficiency network”, u kojem je partner Opština Tivat.

Projekat je napisao i kandidovao Sekretarijat za ekonomski razvoj i preduzetništvo Opštine Tivat u okviru prioriteta 2. “Zaštita životne sredine, unapređenje prevencije rizika i pomocija odžive energije i energetske efikasnosti”.

Glavni cilj projekta je zaštita i očuvanje životne sredine i unapređenje održivog korišćenja prirodnih resursa u prekograničnom području, kroz zajednički razvoj i povezivanje lokalnog energetskog menadžmenta i povećanje upotrebe obnovljivih izvora energije u javnom sektoru.

Partneri u “IRENE” projektu, pored Opštine Tivat, su Agencija za razvoj Zadarske županije - ZADRA NOVA, Zadarska županija, NVO Eko centar Delfin iz Kotora, Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH i Grad Mostar.

Bonus video: