Radulović i Ljajić: Zajednički turistički proizvodi za bolje rezultate

Radulović je naglasio da, uzimajući u obzir sličnost i blizinu zemalja, treba ostvariti sinergiju onoga što nudimo i stvoriti uslove da zemlje zajedno privlače turiste
75 pregleda 1 komentar(a)
Pavle Radulović, Foto: Savo Prelević
Pavle Radulović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.02.2017. 16:32h

Zajednički turistički proizvodi Crne Gore i Srbije, koji se tiču aktivnog turizma, biće prvi put promovisani na Sajmu u Beogradu, saopšteno je nakon sastanka resornih ministara dvije države, Pavla Radulovića i Rasima Ljajića.

Crnogorski ministar održivog razvoja i turizma razgovarao je u Podgorici sa potpredsjednikom Vlade Srbije i ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ljajić je, kako je saopšteno iz crnogorskog Ministarstva, rekao da smatra da dvije tako bliske zemlje imaju mnogo mogućnosti za saradnju, zajednički nastup ka stranim tržištima i povezivanje turističke privrede u cilju postizanja što boljih rezultata dvije države.

Radulović je naglasio da, uzimajući u obzir sličnost i blizinu zemalja, treba ostvariti sinergiju onoga što nudimo i stvoriti uslove da zemlje zajedno privlače turiste.

"Na sastanku je predstavljeno sedam zajedničkih turističkih proizvoda Crne Gore i Srbije koji se tiču aktivnog turizma, a koji će prvi put biti promovisani na Sajmu turizma u Beogradu koji se održava od 23. do 26. februara ove godine, na kome je Crna Gora zvanično zemlja partner“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, proizvode su kreirali timovi iz Privredne komore Crne Gore i Privredne komore Srbije i obuhvataju nekoliko različitih oblika aktivnog turizma u zavisnosti od intenziteta i trajanja tura.

"Dogovoreno je da dvije zemlje nastave intenzivno da sarađuju na razvoju i promociji ovih proizvoda, kao i na razvoju saradnje u oblasti zdravstvenog, festivalskog i gastro turizma. Takođe, na sastanku je dogovoren i zajednički nastup na sajmovima turizma u Šangaju, Pekingu, Tokiju i Dubaiju, ali i nastup na tržištu Amerike“, navode iz Ministarstva-.

Pored toga, dodaje se, Srbija će otvoriti turističko predstavništvo u Teheranu, koje će biti finansirano od Irana, koje će koristiti i Slovenija, dok je i Crna Gora iskazala interesovanje da se pridruži i tako započne zajednički nastup regiona na tom tržištu.

"Radulović je naglasio da i Crna Gora radi na viznoj liberalizaciji za Kinu, Indiju i Iran, kako bi se omogućilo nesmetano kretanje turista kroz dvije zemlje. Na sastanku je najavljeno potpisivanje protokola o saradnji ski centara i potpisivanje novog memoranduma o saradnji dvije države u oblasti turizma, kao i formiranje stalnog radnog tima koji će pratiti realizaciju zajedničke saradnje“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: