Vlada se zadužila 15 miliona za rupe u budžetu

Usvojen je i program podsticanja projekata u vodoprivredi kojim je predviđeno da se 975 hiljada eura opredjeli za izgradnju vodovoda na seoskom području
215 pregleda 46 komentar(a)
Vlada Crne Gore
Vlada Crne Gore
Ažurirano: 09.02.2017. 18:20h

Vlada je usvojila predlog ugovora o kreditnom zaduženju od 15 miliona eura kod Sosiete Ženeral Montenegro banke. Godišnja kamata je 3,9 odsto plus EURIBOR, a rok otplate 60 mjeseci. I informacije sa sjednice Vlade navedeno je da je ovaj kredit uzet u cilju obezbjeđivanja dijela nedostajućih sredstava za finansiranje budžeta za 2017. godinu, kao i da je ta suma dio od 455 miliona eura koliko se Vlada ove godine može zadužiti.

Usvojen je izvještaj o radu Uprave za šume u 2016. godini i program gazdovanja šumama za 2017. godinu. U saopštenju je navedeno da je tokom diskusije o ovoj tački naglašeno da je pod posebnom pažnjom Vlade racionalno i održivo gazdovanje šumama, u cilju adekvatne ekonomske valorizacije tog značajnog prirodnog resursa.

“Zajedničkom akcijom svih nadležnih organa uspješno je zaustavljen prekomjerni izvoz sirovine i pripremljeno sistemsko rješenje za unapređenje stanja u ovoj oblasti. Takođe, ponovljeno je opredjeljenje Vlade da se preispita koncesiona politika, kako bi se uspostavio najefikasniji model korišćenje i zaštite šumskog bogatstva, koje predstavlja osnov za planirani razvoj prerađivačkih kapaciteta i otvaranje novih radnih mjesta”, navedeno je u saopštenju.

Usvojen je i program podsticanja projekata u vodoprivredi kojim je predviđeno da se 975 hiljada eura opredjeli za izgradnju vodovoda na seoskom području.

Za savjetnike potpredsjednika vlade za ekonomsku politiku Milutina Simovića imenovani su mr Sandra Veličković, ranija sekretarka Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije, i prof.dr Dragoljub Janković nastavnik na Fakultetu za poslovne studije Univerziteta Mediteran.

Za v.d. generalnog direktora Direktorata za rudarstvo i geološka istraživanja u Ministarstvu ekonomije imenovana je Biljana Jestrović inženjer petrologije. Njen prethodnik Vladan Dubljević ranije je podnio ostavku kada je izabran za direktora Uprave za ugljovodonike.

Bonus video: