Centar Igalo da isplati 700.000

Centar Igalo treba da plati i zateznu kamatu i sudske troškove
0 komentar(a)
Privredni sud, Foto: Savo Prelević
Privredni sud, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.02.2017. 16:04h

Privredni sud usvojio je tužbeni zahtjev HLT fonda protiv Centra za odmor i rekreaciju iz Igala koji treba da mu isplati 703.535 eura. Taj iznos HLT-u će biti isplaćen na ime otkupa 100.505 akcija (klase COIL) Centra Igalo čija je prosječna vrijednost 2. novembra 2015. godine iznosila sedam eura.

Po pravosnažnosti presude kompanija iz Igala biće dužna da isplati i zateznu kamatu počev od 8. januara 2016. godine, kao i 4.800 eura sudskih troškova.

U presudi koju je donijela sutkinja Privrednog suda Milica Popović je navedeno da je tužilac obavijestio tuženog da nije saglasan sa donošenjem odluka na Skupštini 2. novembra 2015. godine, a na Skupštini je glasao protiv tih odluka. Tuženi je, kako se dodaje, bio u obavezi da po cijeni akcije od sedam eura isplati tužiocu iznos koji je utvrđen na osnovu nalaza i mišljenja vještaka.

Vještak Hamid Šabović i u dodatnom nalazu potvrdio je navedeni iznos potraživanja HLT fonda.

Na taj nalaz imao je prigovore tokom suđenja advokat Centra za Igalo Dejan Terzić, koji smatra da je u obračun prosječne vrijednosti cijene akcija preduzeća trebalo uzeti u obzir ukupan broj akcija navedene klase COIL, ali i ukupan broj akcija klase COIG. U tom slučaju prosječna vrijednost akcija ne bi bila sedam eura, nego 1,82 eura, a potraživanje tužioca u ovom sporu 183.197 eura.

Sud je ocijenio da je prigovor neosnovan, imajući u vidu da tužilac kod tuženog posjeduje samo akcije COIL.

Bonus video: