Tivat: Smanjili gubitke, imaju svoju vodu

Zbog povećane proizvodnje sa lokalnog izborišta, tivatski ViK je za 11 mjeseci ove godine preuzeo oko devet odsto manje vode iz Regionalnog vodovoda za Crnogorsko primorje (RVS) u odnosu na isti period 2017, što se u konačnom odražava na bolji finansijski rezultat poslovanja ViK jer je voda sa Plavde toj firmi jeftinija od one iz RVS
148 pregleda 0 komentar(a)
Tivat, grad, Foto: Siniša Luković
Tivat, grad, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 08.12.2018. 18:37h

Preduzeće Vodovod i kanalizacija Tivat (ViK) je u periodu od početka januara do kraja novembra ove godine u vodovodni sistem najmanje opštine u Boki upumpalo ukupno 2.630.726 kubika vode, što je na nivou rezultata iz istog perioda lani. Istovremeno, za 5,4 odsto porasla je količina vode koja je fakturisana potrošačima, ukupno 1.346.610 kubika. U odnosu na lani je povećana količina lokalno proizvedne vode sa izvorišta Plavda u Lepetanima, odakle je zbog povoljnijih hidroloških prilika, ispumpano ukupno 1.011.057 kubika.

Zbog povećane proizvodnje sa lokalnog izborišta, tivatski ViK je za 11 mjeseci ove godine preuzeo oko devet odsto manje vode iz Regionalnog vodovoda za Crnogorsko primorje (RVS) u odnosu na isti period 2017, što se u konačnom odražava na bolji finansijski rezultat poslovanja ViK jer je voda sa Plavde toj firmi jeftinija od one iz RVS. Iz RVS je ove godine preuzeto 1.619.669 kubika vode.

Prema riječima direktora tivatskog ViK Alena Krivokapića, gubici na mreži smanjeni su za tri odsto, a ta firma realizovala je dvadesetak većih ili manjih investicionih projekata za unapređenje lokalne vodovodne i kanalizacione infrastrukture, odnosno za nabavku nove opreme. Do sada je ove godine zamijenjeno skoro 1,8 kilometara vodovodnih cijevi različitog profila i zamijenjena su 424 vodomjera. Napravljen je 291 novi priključak na vodovodnu i 153 nova priključka na kanalizacionu mrežu, pa tivatski ViK sada ima ukupno 8.849 potrošača vode iz kategorije domaćinstava i 3.247 korisnika usluge kanalizacije iz iste kategorje, te 621 potrošača vode iz kategorije privrede, odnosno 351 korisnika kanalizacionih usluga iz tog segmenta.

Bonus video: