Konsultanti pišu zakon o kocki

Zakon bi trebalo da bude pripremljen do septembra
131 pregleda 6 komentar(a)
Kocka, kockanje, kladionica, rulet, Zakon o kocki, kockari, Foto: Shutterstock
Kocka, kockanje, kladionica, rulet, Zakon o kocki, kockari, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.02.2017. 20:09h

Ministarstvo finansija će angažovati konsultante za izradu radne verzije zakona o igrama na sreću. Sada ne postoji radna grupa niti radna verzija ovog zakona, saopšteno je juče iz Ministarstva.

Kako su naveli, od donošenja predloga izmjena i dopuna zakona o igrama na sreću, koji je Vlada usvojila 2011. godine, a koji 2012. godine nije usvojila Skupština, Ministarstvo nikada nije formiralo radnu grupu za izradu zakona, niti postoji radna verzija ovog zakona.

“Trenutno smo u fazi angažovanja konsultanta za izradu radne verzije zakona. Nakon njegove pripreme tekst će, u skladu sa propisima, biti dostupan javnosti kroz mehanizam javne rasprave, putem koje će sve zainteresovane strane biti u prilici da doprinesu izradi što kvalitetnijih rješenja”, saopšteno je iz Ministarstva.

“Vijesti” su prije dva dana prenijele odgovor iz Ministarstva da je donošenje zakona predviđeno za treći kvartal ove godine (jul-septembar), kao i dio saopštenja od 10. januara da počinju izradu novog zakona.

“Vijesti” su u tekstu pomenule da postoji više verzija zakona koje su pripremile ranije radne grupe (prije pet-šest godina), kao i da jedna od njih može biti polazna osnova za izradu novog zakona. Navedeno je i da u ovoj fazi neće biti radnih grupa, kao ni učešća priređivača i NVO sektora čime se krši pravilnik o saradnji Vlade i NVO sektora.

Bonus video: