Njemačka Ambasada izdala 683 vize za pojednostavljenu proceduru zasnivanja radnog odnosa

“Uz zahtjev za izdavanje vize, potrebno je priložiti konkretnu ponudu za obrazovanje ili radno mjesto iz Njemačke, kao i saglasnost njemačkog Zavoda za zapošljavanje”
466 pregleda 1 komentar(a)
Njemačka zastava, Foto: Shutterstock.com
Njemačka zastava, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 31.01.2017. 13:29h

Njemačka Ambasada u Podgorici tokom prošle godine je izdala 683 vize za pojednostavljenu, kao i dodatnih 62 vize za uobičajenu proceduru zasnivanja radnog odnosa u Njemačkoj.

Iz Ambasade je saopšteno da je samo u devet odsto slučajeva zahtjev za izdavanje vize odbijen zbog neispunjavanja uslova.

“Ambasada je u 2015. godini, kada je Uredba i stupila na snagu, izdala 51 vizu za zasnivanje radnog odnosa u Njemačkoj”, navodi se u saopštenju.

Državljani Crne Gore, kao i Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije i Srbije, od 1. januara prošle godine mogu jednostavnije nego ikada ranije početi obrazovanje ili zasnovati radni odnos u Njemačkoj.

Za ulazak u Njemačku radi zasnivanja radnog odnosa potrebna je, kao i ranije, viza koju državljani pomenutih država mogu zatražiti od njemačke Ambasade u zemlji.

“Uz zahtjev za izdavanje vize, potrebno je priložiti konkretnu ponudu za obrazovanje ili radno mjesto iz Njemačke, kao i saglasnost njemačkog Zavoda za zapošljavanje”, rekli su iz Ambasade.

Bonus video: