Vukićević na čelu Montenegro Airlinesa, Krivokapić u EPCG

Ranije je predsjednik Vlade Duško Marković naložio ministru saobraćaja i pomorstva Osmanu Nurkoviću da u najkraćem roku pripremi i dostavi Vladi detaljnu informaciju o finansijskom i kadrovskom stanju u aviokompaniji kako bi se hitno riješila složena situacija u kojoj se nalazi nacionalni avioprevoznik
406 pregleda 24 komentar(a)
Nikola Vukićević, Foto: Luka Zeković
Nikola Vukićević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.01.2017. 21:08h

Vlada je odlučila da promijeni rukovodstva u dvije državne kompanije, Montenegro Airlinesu i Elektroprivredi, o čemu će se sjutra izjasniti skupštine akcionara ova dva preduzeća, saznaju "Vijesti".

Za predsjednika Odbora direktora Montenegro Airlinesa Vlada je predložila Nikolu Vukićevića, rukovodioca Direktorata za budžet u Ministarstva finansija.

Za članove Odbora predložena je Milica Abramović, rukovodilac Avio-helikopterske jedinice MUP-a, Dragan Popović kapetan avio-servisa Vlade, Dženan Demić mašinski inženjer i Miroslava Bjelica stručnjaka iz oblasti bezbjednosti.

Ranije je predsjednik Vlade Duško Marković naložio ministru saobraćaja i pomorstva Osmanu Nurkoviću da u najkraćem roku pripremi i dostavi Vladi detaljnu informaciju o finansijskom i kadrovskom stanju u aviokompaniji kako bi se hitno riješila složena situacija u kojoj se nalazi nacionalni avioprevoznik.

Izvor iz Markovićeve administracije rekao je da Vlada od novog odbora direktora očekuje da u tom pravcu preduzme konkretne mjere u najkraćem roku.

Vlada je takođe donijela odluku i o predstavnicima državnog kapitala u novom odboru direktora Elektroprivrede, za čijeg je predsjednika predložen Đoko Krivokapić, potpredsjednik Opštine Nikšić.

Za članove borda predloženi su Ljubo Knežević, savjetnik predsjednika Vlade za energetiku, Samir Hodžić, savjetnik u Opštini Pljevlja i Ranko Milović, dosadašnji član Odbora direktora EPCG.

Bonus video: