Sporna nabavka MUP-a od 100 hiljada

MUP žaliocu treba da nadoknadi troškove od 1.500 eura
2 komentar(a)
MUP, Foto: Savo Prelević
MUP, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.01.2017. 17:54h

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki usvojila je žalbu firme Stratus i poništila odluku Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) o izboru najpovoljnijeg ponuđača na tenderu za nabavku tonera vrijednom 100 hijada eura.

Naručiocu sporne nabavke naloženo je da u roku od 15 dana otkloni nepravilnosti. MUP je obavezan da žaliocu po pravosnažnosti ovog rješenja nadoknadi troškove postupka od 1.500 eura.

MUP je prethodno, kao najpovoljniju na ovom tenderu za nabavku tonera po partijama izabrao ponudu firme Raster office Podgorica. Ponudu Stratusa je odbio kao neispravnu.

Državna komisija je utvrdila da je bio osnovan žalbeni navod da je MUP ponudu Stratusa za partiju 1 neosnovano odbio kao neispravnu iz razloga što je garanciju ponude dostavio na kraju ponude za partiju 2.

Komisija je utvrdila da je naručilac prilikom ocjene ispravnosti izabranog ponuđača Raster office nepotpuno i nepravilno utvrdio činjenično stanje u pogledu označavanja stranice 4/34 jer ona nije bila pečatirana na mjestu predviđenom za stavljanje pečata ponuđača.

Bonus video: