RAE: Privremeno oduzete licence kompanijama May-Sion i Petrobart iz Podgorice

Ukoliko May-Sion otkloni nedostatke zbog kojih mu je privremeno oduzeta licenca, dužan je da regulatoru podnese zahtjev za odobravanje nastavljanja obavljanja licenciranih djelatnosti, u suprotnom licence će biti trajno oduzete
110 pregleda 0 komentar(a)
Prevoz nafte, Foto: Shutterstock
Prevoz nafte, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.01.2017. 10:45h

Regulatorna agencija za energetiku (RAE) privremeno je oduzela licence kompanijama May-Sion i Petrobart iz Podgorice, zbog neplaćanja naknade za četvrti kvartal i odredila im rok od 30 dana da otklone nepravilnosti.

RAE je na sjednici održanoj 20. januara donijela odluku da se May-Sionu privremeno oduzmu licence za transport naftnih derivata drumskim transportnim sredstvima i za trgovinu na veliko tečnim naftnim gasom.

“Nalaže se May-Sion-u da u roku od 30 dana od prijema odluke RAE plati iznos od 785,42 eura po osnovu Rješenja o utvrđivanju iznosa naknada za licencu za četvrti kvartal prošle godine”, navodi se u obavještenju objavljenom na sajtu RAE.

Ukoliko May-Sion otkloni nedostatke zbog kojih mu je privremeno oduzeta licenca, dužan je da regulatoru podnese zahtjev za odobravanje nastavljanja obavljanja licenciranih djelatnosti, u suprotnom licence će biti trajno oduzete.

RAE je Petrobart-u privremeno oduzeo licencu za trgovinu na veliko naftnim derivatima i naložio mu da u predviđenojm roku plati iznos od 600 eura po osnovu Rješenja o utvrđivanju iznosa naknada za licencu za četvrti kvartal.

RAE je May-Sionu krajem septembra 2014. godine izdala licencu za trgovinu na veliko tečnim naftnim gasom, koja važi do 30. septembra 2024. godine.

Regulator je u aprilu 2015. godine istoj kompaniji izdao licencu za transport naftnih derivata drumskim transportnim sredstvima, sa rokom važenja do 24. aprila 2025.

Petrobart-u je u junu prošle godine izdata licenca za trgovinu na veliko naftnim derivatima, koja važi do 10. juna 2026. godine.

Zakonom o energetici je propisano da se licenca za obavljanje energetske djelatnosti može privremeno oduzeti ako njen imalac postupa protivno uslovima iz licence.

Bonus video: