Sekulić: Upoznata sam da postoji inicijativa oko spajanja TE i Rudnika uglja u Pljevljima

Što se tiče drugog bloka TE, prema riječima ministarke, sjutra će biti održan sastanak između akcionara, vlasnika EPCG i upravljačkog komiteta na kome će biti definisani dalji koraci
67 pregleda 0 komentar(a)
Dragica Sekulić Veselin Grbović, Foto: Svetlana Mandić
Dragica Sekulić Veselin Grbović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 25.01.2017. 16:31h

Da li će A2A i dalje ostati u EPCG javnost će, kazala je ministarka ekonomije Dragica Sekulić, biti upoznata nakon što Vlada donese odluku po tom pitanju i posle skupštinskog razmatranja.

Što se tiče drugog bloka TE, prema riječima ministarke, sjutra će biti održan sastanak između akcionara, vlasnika EPCG i upravljačkog komiteta na kome će biti definisani dalji koraci.

“Ono što ja mogu da kažem je da taj projekat od strateškog značaja za Crnu Goru, ne samo sa aspekta izgradnje, već i sa aspekta energetskog bilansa, razvoja sjevera i svega ostalog. Upoznata sam da postoji inicijariva oko spajanja TE i Rudnika uglja u Pljevljima. Mislim da su to odnosi dva komercijalna privredna subjekta. Po meni, kao inženjeru, je potpuno prirodno da ti energetski subjekti zajedno djeluju, posebno sa aspekta budućeg projekta izgradnje drugog bloka TE. Ali, pustimo da se takve odluke donose na ekonomskim principima funkcionisanja dva privredna subkjekta”, kazala je Sekulić tokom radne posjete Nikšiću.

Bonus video: