Bošković: Država Atlas grupu pušta niz vodu, a problem bolnice Meljine nije rješen

Bošković tvrdi da zbog svega toga i neriješenog imovinskog i pravnog statusa bolnice Meljine kod građana Herceg Novog i zaposlenih u bolnici Meljine koji su zaposleni Atlas Grupe raste zabrinutost
118 pregleda 2 komentar(a)
Milan Bošković, Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora
Milan Bošković, Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 08.12.2018. 14:28h

Država je krenula u obračun sa "Atlas grupom", koja je u vlasništvu biznismena Duška Kneževića - od otvaranja stečajnog postupka u "Meljine komleksu" d.o.o. do uvođenja prinudne uprave u Atlas banci, usljed čega su brojnim građanima blokirani računi i zarobljen novac, saopštio je odbornik Demokrata u Herceg Novom, Milan Bošković.

"Bez obzira na to što se od ponedeljka najavljuje deblokada računa, svi građani, kako Herceg Novog tako i Crne Gore, koji su korisnici usluga ove banke u znatnoj mjeri su oštećeni ovakvim neodgovornim odnosom Centralne banke, koja ovaj potez nije na vrjeme najavila i na taj način ugrozila veliki broj ljudi. Studenti koji su plakali jer nisu mogli da se vrate kući, penzioneri koji nisu mogli da kupe ljekove, putnici, a posebno pomorci, koji su ostajali na aerodromima i niz drugih problema sa kojima su se građani suočili", navodi se u saopštenju.

Nasuprot svemu, posebno čudi, kako tvrdi Boškovič, to što se i bolnica Meljine spominje kao "kusur" u pregovaranjima.

"Knežević tvrdi da ima dogovor da novac od poravnanja za bolnicu Meljine upotrebi za dokapitalizaciju banke, a Centralna banka kao da ne zna za to i blokira Kneževića", poručuje Bošković.

On tvrdi da zbog svega toga i neriješenog imovinskog i pravnog statusa bolnice Meljine kod građana Herceg Novog i zaposlenih u bolnici Meljine koji su zaposleni Atlas Grupe raste zabrinutost.

"Zato, još jednom apelujemo na državu da potpiše vansudsko poravnanje sa "Atlas grupom", u smislu rješavanja imovinskih pitanja, i da preuzme, tj. prevede bolnicu Meljine u sistem javnog zdrastva, kako bi svi građani, a i zaposleni u bolnici Meljine konačno osjetili pravnu sigurnost i povjerenje u zdravstveni sistem".

U svijetlu ovih događaja, zaključuje Bošković, završava se i peti tender za privatizaciju instituta Igalo kako bi se prodao najveći preostali resurs Herceg Novog.

"Svjesni ove činjenice, burno ćemo motriti da i ovaj novski gigant ne završi u pogrešnim rukama, kao sto se desilo sa bolnicom Meljine, Vektrom i ostalim lošim privatizacijama koje su zadesile Herceg Novi", poručio je odbornik hercegnovskih Demokrata.

Bonus video: