Vlada da se izjasni o Duvanskom kombinatu

“Uvaženi potpredsjedniče, znajući da kao pravnik imate veliko iskustvo, kako u domaćem, tako i u Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, pa vas molimo da na sjednici Vlade stavite na dnevni red i ovu našu informaciju, kako bi se Vlada izjasnila i donijela odgovarajuće zaključke u vezi nje”, naveo je Knežević
0 komentar(a)
Žarko Knežević, Foto: Luka Zeković
Žarko Knežević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.01.2017. 17:13h

Krajnje je vrijeme da se Vlada izjasni u vezi slučaja izazivanja lažnog stečaja u Duvanskom kombinatu. Tim prije što je zloupotrebama službenog položaja i drugim nezakonitim radnjama od strane pojedinih lica, uključujući i jedno pravno lice, pričinjena ogromna šteta ne samo manjinskim akcionarima već, u još većem obimu, i državnoj imovini”, poručio je direktor Udruženja manjinskih akcionara DKP-a Žarko Knežević u pismu potpredsjedniku Vlade Zoranu Pažinu.

Knežević tvrdi da tužilaštvo “namjerno vrši opstrukciju procesa, znajući da bi njime morala biti obuhvaćena i ona lica koja su tada ali i sada na visokim državnim i drugim položajima” i da o svemu tome postoje materijalni dokazi pohranjeni u ladicama tužioca.

“Uvaženi potpredsjedniče, znajući da kao pravnik imate veliko iskustvo, kako u domaćem, tako i u Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, pa vas molimo da na sjednici Vlade stavite na dnevni red i ovu našu informaciju, kako bi se Vlada izjasnila i donijela odgovarajuće zaključke u vezi nje”, naveo je Knežević.

On je upoznao Pažina sa hronologijom dogođaja i načinom na koji je ugovorena kupoprodaja imovine DKP-a u stečaju sa kompanijom Zetagradnja za oko 13,2 miliona eura.

Knežević je obavijestio Pažina da su prije skoro četiri godine pokrenuli parnicu kod Privrednog suda zbog nezakonitih radnji, odnosno “zloupotreba službenih položaja prilikom vođenja stečajnog postupka, čime su kao vlasnici akcijskog kapitala drastično oštećeni, ali i država kao većinski vlasnik”.

“Radi ekonomičnosti i efikasnosti okončanja predmetne parnice spremni smo, ukoliko nas pozovete, da zajednički nađemo moguće rješenje za nagodbu koja bi bila prihvatljiva i pravedna za sve učesnike spora. Ukoliko prihvatite naš predlog, bilo bi poželjno da nas o tome obavijestite prije 6. februara, kada je zakazana rasprava pred sudom”, naveo je Knežević

Bonus video: