Darmanović: Očekujem da će ekonomska saradnja Crne Gore i Rumunije biti dodatno osnažena

U saopštenju se kaže da je Nagi pohvalio napredak Crne Gore na planu evropskih i evroatlantskih integracija i ponovio spremnost Rumunije da nastavi da pruža političku i ekspertsku pomoć na integracionom putu Crne Gore, posebno u oblasti borbe protiv korupcije, zaštite životne sredine i poljoprivrede
116 pregleda 2 komentar(a)
Srđan Darmanović, Ferdinand Nagi, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Srđan Darmanović, Ferdinand Nagi, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Ažurirano: 23.01.2017. 17:08h

Rumunija i Crna Gora su izgradile veoma dobar temelj za unapređenje međudržavnog partnerstva u predstojećem periodu, saopšteno je nakon sastanka ministra vanjskih poslova Srđana Darmanovića sa ambasadorom Rumunije u Podgorici Ferdinandom Nagijem.

Darmanović je, kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, izrazio zadovoljstvo dobrim i prijateljskim odnosima dvije države, o čemu govori i kontinuitet susreta na visokom i najvišem nivou.

"Zahvalio je na pomoći koju Rumunija pruža Crnoj Gori u kontekstu evroatlanskih integracija, i podsjetio na činjenicu da je Senat Rumunije jednoglasno usvojio Odluku o ratifikaciji Pristupnog Protokola Crne Gore NATO-u", kaže se u saopštenju Ministarstva.

Darmanović je, kako se navodi, iskazao očekivanje da će u predstojećem periodu ekonomska saradnja dvije države biti dodatno osnažena, posebno u sferama ekonomije i turizma.

U saopštenju se kaže da je Nagi pohvalio napredak Crne Gore na planu evropskih i evroatlantskih integracija i ponovio spremnost Rumunije da nastavi da pruža političku i ekspertsku pomoć na integracionom putu Crne Gore, posebno u oblasti borbe protiv korupcije, zaštite životne sredine i poljoprivrede.

Nagi je naglasio da je izgrađen veoma dobar temelj za unapređenje međudržavnog partnerstva u predstojećem periodu.

"Sagovornici su izrazili očekivanje da će predstojeća posjeta ministra vanjskih poslova Rumunije Teodora Meleškanua Crnoj Gori dati snažan podsticaj jačanju sveobuhvatne saradnje", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: