Gospić krši zakon: Agenciji dostavio netačne i nepotpune podatke

Agencija je utvrdila da je Gospić, osim redovne zarade po osnovu ugovora o djelu, u decembru 2017. primio 1.968 eura, koje nije prijavio komisiji
380 pregleda 7 komentar(a)
Zoran Gospić (Novine)
Zoran Gospić (Novine)
Ažurirano: 07.12.2018. 07:32h

Član Odbora direktora Rudnika uglja Zoran Gospić krši Zakon o konfliktu interesa, jer je Agenciji za sprečavanje konflikta interesa dostavio prihode o imovini za 2017. godinu sa netačnim i nepotpunim podacima.

To se konstatuje u odluci Agencije za sprečavanje konflikta interesa koja je po službenoj dužnosti uradila provjeru Gospićevih primanja.

U Odluci se konstatuje da se ostvareni prihodi Gospića i one koje je dostavio Agenciji razlikuju za 4.501 euro, a njegove supruge Nataše za 744 eura.

Agencija je utvrdila da je Gospić, osim redovne zarade po osnovu ugovora o djelu, u decembru 2017. primio 1.968 eura, koje nije prijavio komisiji.

Navodi se i da Gospić Agenciji nije prijavio akcije koje posjeduje u Montecargo, Željezničkom prevozu, Pobjedi, Održavanju željzničkih voznih sredstava i Željezničkoj infrastrukturi.

U izjašnjenju Agenciji Gospić je naveo da se u Rudnku zarade mijenjaju svakog mjeseca i da zavisi od ostvarenih proizvodnih rezultata i da mu je zarada vezana za dvije prosječne zarade u kompaniji.

Naveo je da je uvidom u službu za obračun zarad utvrdio da se iznos od 1.925 eura koji je prijavljen Poreskoj upravi odnosi na oprost duga za stambeni kredit i da se ta sredstva ne mogu uračunati u primanja.

Dodao je i da nije informisan o korekcijama zarade njegove supruge, te da mu nije bila namjera da ne prijavi akcije u četiri željeznička preduzeća, već je to posljedica transformacije željeznice, čije je akcije kupio.

Gospić je komisiji za sprečavanje antikorupcije prijavio da godišnje zarađuje skoro 27.000 eura.

Njegova zarada u Rudniku uglja, gdje radi kao savjetnik u kabinetu je 947 eura, a kao član Odbora direktora zarađuje 1300 eura ili 15.600 godišnje.

Vlasnik je stana od 74 metra kvadratna, a prijavio je i ušteđevinu od 12.300 eura. U imovinskom kartonu Gospića za 2017. godinu navodi se da je njegova supruga Nataša mjesečno u Zavodu za socijalni rad zarađivala 532 eura. Posjeduje i “opel kadet” iz 1986. godine i pištolj kupljen 1992. godine.

Gospić je naveo da po osnovu duga za kredit podignut 2009. duguje 30.000 eura i da mu je mjesečna rata po tom osnovu 45 eura.

Bonus video: