Kara odgovorio Orlandiću: Nećemo prihvatiti prijetnje i ucjene

"Global Ports poštuje crnogorske institucije, ali ne može i neće prihvatiti prijetnje i ucjene”, navedeno je u reagovanju izvršnog direktora
118 pregleda 2 komentar(a)
Port of Adria, Foto: Port of Adria
Port of Adria, Foto: Port of Adria
Ažurirano: 16.01.2017. 10:04h

Vršilac dužnosti izvršnog direktora Port of Adria (bivših Kontejnerskih terminala iz Bara) Sedat Kara, odgovorio je predsjedniku sindikata te kompanije Dobroslavu Orlandiću na optužbe da novi vlasnik kompanije turski Global ports ne ispunjava obaveze iz kupoprodajnog ugovora.

“Veliki je pomak to što je predsjednik Sindikata gospodin Dobrosav Orlandić priznao da su on i gospodin Luka Klisić, zahtijevajući od Savjeta za privatizaciju da se raskine kupoprodajni ugovor sa kompanijom Global Ports Holding, saopštili neistine. Još veći pomak je to što su se uvjerili da kran stiže u Bar. U toku su pripremne radnje na lokaciji gdje će kran biti postavljen. Ponavljam još jednom, mi smo spremni za rekonstrukciju obalnog zida, ali kršiti zakon i raditi bez građevinske dozvole nećemo.

Zarade u kompaniji se isplaćuju redovno, tako da nema riječi o tome da je neko “ostavljena na cjedilu”. Prosječna neto zarada u kompaniji tokom 2016. godine iznosila je 570 eura, pri čemu 75% zaposlenih ima srednjoškolsko i niže obrazovanje. Primijetio sam da gospodin Orlandić ima veliki problem da razumije poslovanje kompanije. Bez zadrške, jednako komentariše pravna pitanja, tehničke karakteristike opreme koju nabavljamo, situaciju na tržištu, finansije. Uvjeren sam da će uz dobru volju, kako vrijeme bude odmicalo, i u tom dijelu naše komunikacije biti napretka.

Kada je u pitanju Kolektivni ugovor, ponavljam da se u sudskim sporovima suočavamo sa suprotstavljenim tumačenjima. Zato očekujemo da se donese konačna odluka od strane nadležnih pravosudnih organa u Crnoj Gori. Global Ports poštuje crnogorske institucije, ali ne može i neće prihvatiti prijetnje i ucjene”, navedeno je u reagovanju izvršnog direktora.

Bonus video: