Sindikat Port of Adria: Plate trebalo da budu veće 70 odsto

To što je pomenuo izvršni direktor da su isplatili 1,3 miliona eura duga prema zaposlenima, Orlandić je istakao da „to nijesu obaveze proistekle iz Kolektivnog ugovora već na osnovu zakonske regulative iz 2011. kada je donijeta odluka da obračunska vrijednost koeficijenta ne može biti manja od 90 eura“
67 pregleda 0 komentar(a)
Dobrosav Orlandić, Foto: Radomir Petrić
Dobrosav Orlandić, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 13.01.2017. 18:38h

Predsjednik većinske Sindikalne organizacije kompanije Port of adria iz Bara Dobrosav Orlandić poručio je direktoru Sedatu Kari da ostaju pri svojim navodima da novi većinski vlasnik Global Ports ne ispunjava obaveze iz kupoprodajnog ugovora, te da su spremni da ih dokažu pred nadležnim institucijama.

„Nadamo se da će Savjet za privatizaciju poslati komisiju koja će ispitati naše navode jer ne vjerujemo da će nas ostaviti na cjedilu. Posebno nas iritira što izvršni direktor vješto izbjegava obaveze koje proističu iz Kolektivnog ugovora i na koje je Global Ports stavio potpis. Trenutne zarade bi trebalo da budu veće 70 odsto, da su u skladu sa Kolektivnim ugovorom“, naveo je Orlandić.

To što je pomenuo izvršni direktor da su isplatili 1,3 miliona eura duga prema zaposlenima, Orlandić je istakao da „to nijesu obaveze proistekle iz Kolektivnog ugovora već na osnovu zakonske regulative iz 2011. kada je donijeta odluka da obračunska vrijednost koeficijenta ne može biti manja od 90 eura“.

„Napomenuo bi da je prije privatizacije (2013. godine) od dijela zaposlenih bila pokrenuta tužba za isplatu navedene razlike u iznosu od 1,3 miliona i da je u tenderskoj dokumentaciji, uoči privatizacije, Global Ports bio obaviješten o tome. Korektno bi bilo da menadžment prizna da je ta sredstva isplatio iz redovnog poslovanja, a ne kao realizaciju investicije ili učešće Global Portsa“, dodao je Orlandić.

On je kazao da imaju informacije da bi novi kontejnerski kran trebalo uskoro da stigne u Bar, kao i da će obalni zid biti završen do kraja 2016. godine i da su u prethodnoj izjavi samo „naveli činjenično stanje nakon tri godine“.

Bonus video: