Na listi Carine, HTP Miločer...

Među novim blokiranim je i hotel Admiral iz Budve biznismena Miodraga Dake Davidovića zbog duga od oko 14 hiljada eura
502 pregleda 16 komentar(a)
Čedo Popović, Foto: Boris Pejović
Čedo Popović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.01.2017. 08:01h

Centralna banka juče je objavila novi spisak kompanija čiji su računi u blokadi zbog prijavljenih potraživanja. Na novom spisku su i Carine biznismena Čeda Popovića koje su u blokadi od 30. decembra zbog duga od 143.949 eura.

Među novim blokiranim je i hotel Admiral iz Budve biznismena Miodraga Dake Davidovića koji je u blokadi od 27. decembra zbog 14 hiljada eura.

U blokadi se nalazi preko 15 hiljada kompanija i preduzetnika, a njihovi dugovi se na novom spisku odnose na 31. decembar.

Među novoblokiranima je i Akademija znanja, firma koja se bavi izdavanjem nekretnina u istoimenoj zgradi u Budvi i čiji je vlasnik Opština Budva. Ona je u blokadi devet dana zbog 23 hiljade eura.

Akcionarsko društvo Montenegroturist, čiji su većinski vlasnici Budvanska rivijera, Fond PIO i Zavod za zapošljavanje, u blokadi je 24 dana zbog 64 hiljade eura.

Budvanska građevinska kompanija Devin, čiji je osnivač Fliton limited sa Britanskih djevičanskih ostrva, a direktor Đorđe Šarenac, u blokadi je 31 dan zbog 133 hiljade eura.

Građevinska firma iz Nikšića Flemer stone, čiji je vlasnik Milo Đurović, u blokadi je 12 dana zbog 566 hiljada eura.

Vladina firma HTP Miločer, koja je dala u zakup hotel Kraljičina plaža i dio Miločerskog parka kompaniji Adriatic Properties biznismena Petrosa Statisa, u blokadi je od 30. decembra zbog duga od 327 hiljada eura.

Novi na spisku blokiranih je i Fudbalski klub Zeta koji je u blokadi 25 dana zbog 12,83 hiljade eura.

Blokiran je i FK Jedinstvo iz Bijelog Polja šest dana zbog 10,26 hiljada, a FK Čelik 20 dana zbog 1,2 hiljade eura. Rukometni klub Lovćen blokiran je 31 dan zbog duga od oko 21,7 hiljada eura.

Mjesna zajednica Petrovac u blokadi je već 76 dana zbog 73 hiljade eura.

Firma Global Montenegro, koju je bivši premijer Milo Đukanović osnovao sa Vukom Rajkovićem, u blokadi je već 937 dana, zbog duga od 63.360 eura. Firma toliko duguje za poreze Opštini Budva, na koliko je upisana hipoteka lokalne uprave na zemljišni kompleks firme u Budvi.

Građevinska firma Tradeunique iz Budve, graditelj zgrade TQ Plaza i koja je sumnjičena da je oštetila Opštinu Budva za više miliona eura zbog čega su hapšeni njeni direktori, u blokadi je 52 dana zbog 207,6 hiljada eura.

Na novom spisku blokiranih je 34 kompanije više nego na prethodnom.

CBCG listu blokiranih objavljuje mjesečno u skladu sa Zakonom o platnom prometu.

Od ukupnog broja blokiranih preduzeća, 3,42 hiljade ih je na evidenciji CBCG, a ne nalaze se u Centralnom registru privrednih subjekata.

Bonus video: