Mićunovićev novac pomogao da se račun deblokira

Mićunović se obavezao da plati ukupno 794.000 eura na ime komunalija za budući luksuzni kondo hotel koji će da gradi u Budvi, kraj Starog grada...
491 pregleda 22 komentar(a)
Brano Mićunović, Foto: Luka Zeković
Brano Mićunović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.01.2017. 14:44h

Kompanija ”Zeta film” biznismena Branislava Brana Mićunovića uplatila je 145.000 eura Opštini Budva, kao ušeće za izmirivanje komunalija za gradnju luksuznog hotela.

Mićunović kondo hotel sa pet zvjezdica namjerava da gradi na mjestu zgrade ”Zeta filma”, nadomak Starog grada.

Finansijska injekcija pomogla je da se deblokira račun Opštine koji je više od 20 dana bio u blokadi.

Mićunovićeva firma, koja je uoči Nove godine dobila građevinsku dozvolu od Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT), prethodno je zaključila ugovor sa lokalnom upravom kojim se obavezala da na ime komunalija ukupno uplati 794.000 eura.

Mićunović je, kao garanciju da će u pet godišnjih rata izmiriti cijeli iznos, založio atraktivni zemljišni kompleks u Reževićima.

“Opština Budva je zaključila ugovor o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta sa 'Zeta film' A.D. Budva, po dostavljenom zahtjevu i mišljenju MORT... Investitor se obavezuje da na ime naknade za komunalno opremanje zemljišta za izgradnju kondo hotela... uplati Opštini Budva iznos od 794.738,25 eura. Investitor je u opštinsku kasu uplatio učešće u iznosu od 145.972,33 dok je predmetnim ugovorom definisano da će preostali iznos izmiriti u pet jednakih godišnjih rata. Kao sredstvo obezbjeđenja preostalog potraživanja Opština Budva upisala je hipoteku na zemljište u naselju Reževići, ukupne površine 6.470,00 kvadratnih metara”, saopštili su ”Vijestima” iz Opštine.

Komunalije za gradnju kondo hotela su znatno manje nego kada se grade stanovi za tražište, a opštinska Služba za naplatu komunalija umanjila je iznos za postojećih hiljadu kvadrata poslovnog prostora, koliko ima zgrada ”Zeta filma”.

Mićunović u vlasništvu ima 3.149 kvadrata zemlje na kojoj je izgrađena zgrada ”Zeta filma”, nekadašnjeg vodećeg crnogorskog filmskog preduzeća, od 1.491 kvadrat poslovnog prostora.

Filmsko preduzeće “Zeta film“ je, u vrijeme masovne vaučerske privatizacije, preuzela kiparska “Anagusta“. Umjesto Anaguste, ubrzo se kao većinski vlasnik akcija, upisala porodica Mićunović - Branislav ima 52,3 odsto, a njegov sinovac Predrag Mićunović 26,7 procenata akcija.

U Centralnom registru privrednih subjekta, Branislav Mićunović je upisan kao predsjednik Borda direktora ”Zeta filma”, dok su njegov sin Đorđe, kćerka Andrea Kustudić i sinovac Predrag članovi odbora direktora preduzeća.

Radulovićevom dozvolom predviđeno 10.000 kvadrata manje nego DUP-om

Novi ministar održivog razvoja Pavle Radulović potpisao je građevinsku dozvolu za ”Zeta film”. Iako je na urbanističkoj parceli predviđena gradnja 23.000 kvadrata, paraf je stavljen na dozvolu da se na mjestu oronule zgrade ”Zeta filma” može izgraditi 10.000 kvadrata manje od onoga što je ucrtano u Detaljnom urbanističkom planu ”Budva- centar”.

”Izdaje se 'Zeta filmu' AD Budva građevinska dozvola za izgradnju primarnog ugostiteljskog objekta za pružanje usluga smještaja i usluge pripremanje i usluživanje hrane i pića, kondo hotel sa pet zvjezdica. Kondo hotel je spratnosti 2PO+P+M+10 , odnosno dvije podrumske etaže, prizemlje, mezanin i deset spratova, ukupne bruto građevinske površine 15.123,32 kvadrata, od čega je površina nadzemnog dijela 10.965,76 kvadrata, a bruto površina prizmlja 953,10 kvadrata”, piše u rješenju koje je potpisao Radulović.

Bonus video: