Marković: U Bijelom Polju će biti otvoreno 300 novih radnih mjesta

“Marković je čestitao praznik rukovodstvu i građanima i istakao značaj daljeg razvoja grada i kreiranja novih radnih mjesta za Bjelopoljce”, navodi se u saopštenju Vladine Službe za odnose sa javnošću
70 pregleda 7 komentar(a)
Duško Marković, predstavnici opštine Bijelo Polje, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, predstavnici opštine Bijelo Polje, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 02.01.2017. 15:04h

U Bijelom Polju se realizuju tri značajna projekta u oblasti privrede kroz koja će biti otvoreno 300 novih radnih mjesta, što je značajno za dalji razvoj grada i poboljšanje kvaliteta života građana, saopštio je premijer Duško Marković.

On se danas sastao, povodom 3. januara – Dana Opštine Bijelo Polje sa predsjednikom Opštine Aleksandrom Žurićem i predsjednikom Skupštine opštine Džemalom Ljuškovićem.

“Marković je čestitao praznik rukovodstvu i građanima i istakao značaj daljeg razvoja grada i kreiranja novih radnih mjesta za Bjelopoljce”, navodi se u saopštenju Vladine Službe za odnose sa javnošću.

Marković je naglasio značaj podsticanja projekata u privredi, a na sastanku je precizirano da su tri značajna projekta u oblasti privrede - fabrika za otkup i preradu mlijeka u Pavinom Polju, fabrika za proizvodnju bezdimnih suhomesnatih proizvoda Franca kao i fabrika za proizvodnju peleta „Pelengić“.

Marković je kazao i da će Vlada naći način da se pokrene proizvodnja u fabrici mineralne vode Bjelasica Rada, sa ovim ili drugim investitorom, jer se radi o prirodnom resursu koji se mora valorizovati i iskoristiti za otvaranje radnih mjesta i zapošljavanje Bjelopoljaca.

“Marković je rekao da su u kapitalnom budžetu obezbijeđena sredstva za izradnju žičare na Cmiljači, mosta na Njegnjevu, nastavak radova na valorizaciji Đalovića pećine kao i za brojne druge insfrastrukturne projekte koji će poboljšati kvalitet života građana ali i uslove za privrednike i nove investicije”, navodi se u saopštenju.

Žurić se zahvalio na kontinuiranoj podršči Vlade brojnim projektima u Bijelom Polju, posebno navodeći posljednju odluku o obezbjeđivanju sredstava Opštini da može početi proces eksproprijacije zemljišta na kojem će se graditi kolektor.

On je dodao da je Bijelo Polje završilo ključne infrastrukturne projekte, informisao o desetinama novih koje će raditi ove godine ali i ukazao na finansijske probleme, te potrebu brojnih racionalizacija kojima će se posvetiti ove godine.

Bonus video: