Crna Gora i Azerbejdžan imaju mogućnosti za dalje jačanje saradnje u oblasti saobraćaja

"Treba definisati projekte od obostranog značaja, vodeći računa da Crna Gora ima definisane kapitalne projekte na kojima će se intezivno nastaviti aktivnosti i u narednom mandatu“ rekao je Nurković
55 pregleda 1 komentar(a)
Anar Adžamov, Osman Nurković, Foto: Ministarstvo saobraćaja
Anar Adžamov, Osman Nurković, Foto: Ministarstvo saobraćaja
Ažurirano: 28.12.2016. 12:20h

Crna Gora i Azerbejdžan imaju mogućnosti za dalje jačanje saradnje u oblasti saobraćaja, odnosno realizacije kapitalnih infrastrukturnih projekata, ocijenili su predstavnici dvije države.

Ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković, kazao je na sastanku sa diplomatskim predstavnicima Azerbejdžana, da bi trebalo definisati projekte koji bi bili od obostranog značaja.

"Treba definisati projekte od obostranog značaja, vodeći računa da Crna Gora ima definisane kapitalne projekte na kojima će se intezivno nastaviti aktivnosti i u narednom mandatu“ rekao je Nurković.

Riječ je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva, prije svega o nastavku projekta izgradnje autoputa Bar-Boljare, gdje postoje zainteresovane kompanije za realizaciju dionice Mateševo – Andrijevica.

Nurković je predstavniku diplomatske misije Azerbejdžana u Crnoj Gori, Anaru Adžamovu, predstavio trenutni status tog projekta i aktivnosti koje Ministarstvo trenutno ima u vezi izgradnje autoputa.

Za Azerbejdžan su, kako je saopšteno, interesantni i veliki projekti koje Vlada namjerava da realizuje na jugu države, imajući u vidu investicije koje njihove kompanije već realizuju u oblasti turizma.

Nurković se zahvalio Vladi Azerbejdžana na donacijama Crnoj Gori i ocijenio da su se azerbejdžanske kompanije do sada pokazale kao pouzdan partner.

Adžamov je najavio skoru posjetu ambasadora Azerbejdžana Crnoj Gori, podsjećajući na mješovitu komisiju dvije države čija će se sjednica održati u prvoj polovini naredne godine i gdje bi akcenat razgovorao mogao biti upravo na saobraćajnim infrastrukturnim projektima.

Bonus video: