Zatvoren Institut Dr Simo Milošević u Igalu: Cijene iste i u 2017. godini

406 pregleda 0 komentar(a)
Institut Igalo, prva faza, Foto: Slavica Kosić
Institut Igalo, prva faza, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 26.12.2016. 15:16h

Posljednji ovogodišnji gosti i pacijenti proteklog vikenda napustili su Prvu fazu Instituta "Dr Simo Milošević" u Igalu, a Druga faza, Mediteranski centar zatvorena je 23. oktobra.

U Prvoj fazi Instituta za osam mjeseci rada, najbrojniji su bili pacijenti koji su na rehabilitaciju i liječenje stigli preko crnogorskog Fonda zdravstva, penzioneri i članovi crnogorskih sindikata.

Prva faza tradicionalno je odredište i gostiju iz regiona.

Stranci su bili najbrojniji gosti Mediteranskog centra koji je sa radom prestao 23. oktobra.

U oba objekta ostvarene su 203.000 noćenja ili oko pet odsto više nego lani.

Mediteranski centar vrata će ponovo otvoriti krajem januara naredne godine, a prvi gosti biće korisnici Fonda zdravsta. Tih prvih dana najveću, skoro stopostotnu pounjenost imaće za vrijeme tradicionalnog međunarodnog Plivačkog mitinga kad će ugostiti oko 500 plivača.

Sezonu inostranih gostiju otvoriće Holanđani krajem marta, a pacijenti iz Norveške, koji već 40 godina koriste usluge te zdravene ustanove počeće da dolaze od 25 aprila.

Naredne godine očekuju, poslije dosta godina, i značajniji dolazak gostiju iz Njemačke.

Prva faza ponovo će početi sa radom početkom maja. Cjenovna politika neće se mijenjati, pa će tako puni panision sa pet terapija u dvokrevetnoj sobi u Prvoj fazi koštati 49,5o eura.

Za period kada budu bila zatvorena oba objekta, da bi se svi procesi rada održali u funkciji biće urađene neophodne popravke .

Bonus video: