Aerodrom Tivat nastavlja da ruši rekorde

"Svake godine progresivno uspostavljamo nove partnerske odnose sa renomiranim aviokompanijama, a samo u posljednje dvije godine otvoreno je 30 novih linija", navode iz ACG
3338 pregleda 5 komentar(a)
Sa tivatskog aerodroma, Foto: Aerodromi Crne Gore
Sa tivatskog aerodroma, Foto: Aerodromi Crne Gore

Aerodrom Tivat nastavlja da ruši rekorde, pa je tako u nedjelju 30. juna ta vazdušna luka prihvatila i opslužila 56 aviona i 11.313 putnika za manje od 24 sata

“Istog datuma prošle godine bilo je 13 aviona i 1.750 putnika manje, a ti rezultati nam daju sigurnost da će 2019. godina biti još jedna u nizu rekordnih godina Aerodroma Crne Gore", saopšteno je tim povodom iz menadžmenta ACG.

Podsjetili su da je, kada su ACG 2003. preuzeli vazdušne luke u Tivtu i Podgorici od JAT-a, godišnji promet putnika na oba aerodroma bio 600 hiljada.

“Sada je ih je dva miliona više. 2003. godine imali smo samo dvije redovne i desetak čarter linija. Sada smo povezani sa 80 destinacija širom Evrope. Svake godine progresivno uspostavljamo nove partnerske odnose sa renomiranim aviokompanijama, a samo u posljednje dvije godine otvoreno je 30 novih linija", naglasili su iz ACG uz napomenu da je istovremeno imovina te državne firme uvećana preko četiri puta, a lanjski prihod ACG iznosio je 37,5 miliona eura, što je devet odsto više nego 2017.

Bonus video: