Aerodromi kriju sa kojom taksi firmom imaju ugovor

Licencirani taksisti sumnjaju da ima ugovora i najavljuju da će smatrati da su mjesta slobodna za sve
3666 pregleda 7 komentar(a)
Posljednji tender bio 2015: Aerodrom Podgorica, Foto: Boris Pejović
Posljednji tender bio 2015: Aerodrom Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.07.2019. 20:18h

Licencirani podgorički taksisti najavili su da će smatrati da su taksi mjesta na aerodromu Podgorica slobodna za sve licencirane taksiste, ako im uprava Aerodroma Crne Gore ne odgovori sa kim su sklopili ugovor o njihovom zakupu za 2019. godinu.

Iz Aerodroma Crne Gore nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti” koja taksi firma ima ugovor o zakupu parking prostora na aerodromu Podgorica, dok taksista Goran Pajović tvrdi da već dvije godine uprava podgoričkog aerodroma mimo zakona i ugovora privileguje dvije taksi firme “Royal” i “Lider” da jedine mogu prihvatati putnike.

On navodi da su 2015. godine Aerodromi Crne Gore raspisali oglas za izdavanje parking pozicija, ali tražeći da se mogu javiti privredna društva registrovana za auto-taksi prevoz, čime su diskriminisali taksi udruženja i pojedinci koji su imali licence.

“Krajem te godine Aerodromi dodjeljuju ugovor “Royalu” na jednu godinu sa mogućnošću produženja na još jednu. Od tada nije bilo novog konkursa, a u međuvremenu je i “Lider” počeo da preuzima radnike. Svi dobro znamo da te dvije firme tamo rade pod monopolom i zaštitom Aerodroma, kao i komunalne policije”, kazao je Pajović.

On navodi da su do 2015. godine na javnom oglasu za zakup taksi mjesta na aerodromu mogli da učestvuju svi preduzetnici - lilicencirani taksisti.

“Mi ozbiljno sumnjamo da je ovaj tender bio namješten, zbog čega smo 2016. podnijeli krivičnu prijavu osnovnom državnom tužiocu na koju nijesmo dobili odgovor niti znamo da li će postupak biti pokrenut, i da li će neko odgovarati. Ono što zahtijevam kao slobodan građanin Crne Gore je to da želim da vidim ugovore sa “Royalom” i “Liderom” za ovu godinu. Ako ih uprava Aerodroma ne objavi, ja i moje kolege smatraćemo da je taksi parking na aerodromu slobodan za sve regularne taksiste”, kazao je Pajović.

On pita upravu Aerodroma da mu odgovori i kako je moguće da na dozvoljenih 14 taksi pozicija sada na aerodromu Golubovci rade dvije kompanije sa više desetina vozila.

Bonus video: