Atlas grupa: Krivične prijave protiv Jovanića, Mihajlović Elez i Zejaka

"Oni se terete da su početkom 2018. godine stvorili kriminalnu organizaciju sa ciljem da na nezakonit način prouzrokuju stečaj u kompaniji "Meljine kompleks" DOO", stoji u saopštenju Atlas grupe
8235 pregleda 1 komentar(a)
Bolnica Meljine, Foto: Savo Prelević
Bolnica Meljine, Foto: Savo Prelević

Advokat kompanije "Atlas cap" DOO iz Podgorice, koja je većinski vlasnik "Meljine kompleksa" DOO iz Herceg Novog, Zdravko Đukanović, podnio je krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu protiv Olivere Mihajlović Elez, bivše direktorice bolnice Meljine i inicijatorke otvaranja stečaja, Blaža Jovanića, predsjednika Privrednog suda i Saše Zejaka, stečajnog upravnika u Meljine kompleksu, kao i više drugih, za sada NN lica, saopšteno je iz Atlas grupe.

"Oni se terete da su početkom 2018. godine stvorili kriminalnu organizaciju sa ciljem da na nezakonit način prouzrokuju stečaj u kompaniji "Meljine kompleks" DOO. Mihajlović Elez je bila direktorica "Meljine kompleksa" DOO, a ujedno i stečajni povjerilac koji je inicirao postupak stečaja zbog potraživanja od 19.040,28 eura. Mihajlović Elez, Jovanić i Zejak su zajedničkim delovanjem, koje za rezultat ima nezakoniti stečaj u Meljine kompleksu, nanijeli višemilionsku štetu akcionarima", stoji u saopštenju Atlas grupe.

Apelacioni sud je, dodaju, do sada dva puta ukidao rješenja Privrednog suda kojima je otvoren stečajni postupak nad Meljine kompleksom.

"Predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić, kao postupajući sudija u ovom predmetu, je umjesto da postupi po nalogu Apelacionog suda, donosio nova rješenja u kojima je kritikovao odluke Apelacionog suda. Ignorisao je činjenicu da je "Atlas cap" DOO, kao osnivač "Meljine kompleksa" DOO, deponovao iznos od 536.000,00 eura za izmirenje potraživanja povjerilaca, tako da nikakvog zakonom predviđenog razloga za otvaranje stečaja nije bilo", navodi se u saopštenju.

Imovinskopravni zahtjev za višemilionsku štetu, kako su kazali iz Atlas grupe, biće iznešen nakon vještačenja stalnih sudskih vještaka ekonomsko-finansijske struke.

Bonus video: