Azerbejdžanci prodali Novu banku firmi sa Floride za 7,1 milion - Vijesti.me
ČEKA SE ODOBRENJE CENTRALNE BANKE

Azerbejdžanci prodali Novu banku firmi sa Floride za 7,1 milion

Novi kupac, prema registru kompanija, ima sjedište u Majamiju na Floridi, na istoj adresi gdje se nalazi još 13 firmi

Sa otvaranja Nove banke u Podgorici 2016. godine
Sa otvaranja Nove banke u Podgorici 2016. godine (Foto: Azmont)

Kompanija Azmont Investments saopštila je danas da je prodala svoj udio od 100 odsto u Novoj banci AD Podgorica, kompaniji Adriatic Capital LLC iz Sjedinjenih Američkih Država.

Azmont investments je kompanija sa Azerbejdžanskim vlasništvom a poznata je po gradnji turističkog naselja Portonovi na mjestu kasarne u Kumboru. Kako je navedeno, oni su ovu najmlađu crnogorsku banku, osnovanu prije tri godine, prodali za 7,1 milion eura. Kapital banke je 11.9 miliona eura.

Azmont u saopštenju, objavljenom na berzi, navodi da će "u narednom periodu u skladu sa crnogorskim zakonima sprovesti aktivnosti za dobijanje svih saglasnosti, odobrenja i dozvola nadležnih organa, neophodnih za realizaciju navedene kupoprodajne akcije". Svako preuzimanje banaka u Crnoj Gori prethodno mora da potvrdi Centralna banka Crne Gore.

Novi kupac, prema registru kompanija, ima sjedište u Majamiju na Floridi, na istoj adresi gdje se nalazi još 13 firmi. Osnovana je prije tri godine kao Florida Limited Liability ali je u međuvremenu promjenila ime. Njen registracioni agent je United States Corporation Agents INC, a oficijalni direktor je Gianni Persich. Prema podacima sa registracionog sajta njen kapital se procjenjuje na 88 hiljada dolara. Kompaniji Adriatic Capital LLC registrovana je za "holding poslove i druge investicije".


Vidi sve komentare