Bivši radnici KAP-a prijavili Specijalnom tužiocu Đukanovića, Žugića i Kavarića

"Sumnjičimo ih za zloupotrebu službenog položaja i nesavjestan rad u službi jer ne sprovode važeće zakone", kazao je pred ulazom u Tužilaštvo Nikola Raković, ovlašćeni predstavnik bivših radnika, danas penzionera KAP-a
8 komentar(a)
Nikola Raković, Foto: Savo Prelević
Nikola Raković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.06.2016. 10:14h

Bivši radnici Kombinata aluminijuma, koji mjesecima uzalud isčekuju isplatu 5,45 miliona eura otpremnina u skladu sa Zakonom o izmirenju obaveza i Zakonom o budžetu blokirali su jutros oko 10.30 časova ponovo glavni gradski bulevar na potezu ispred Skupštine Crne Gore.

Tokom protesne šetnje centrom Glavnog grada zaustavili su se pred sjedište Vrhovnog državnog tužilaštva gdje su Specijalnom tužilaštvu predali krivičnu prijavu protiv premijera Mila Đukanovića, ministra ekonomije Vladimira Kavarića i bivšeg ministra finanija Radoja Žugića.

"Sumnjičimo ih za zloupotrebu službenog položaja i nesavjestan rad u službi jer ne sprovode važeće zakone", kazao je pred ulazom u Tužilaštvo Nikola Raković, ovlašćeni predstavnik bivših radnika, danas penzionera KAP-a.

Bivši radnici planirali su i danas da blokada bulevara, u znak protesta zbog nepoštovanja važećih zakona, traje do 16 časova.

Bonus video: