Brković pokušava da dobije na vremenu mijenjanjem advokata

Sudija Dragan Vučević koji je nedavno preuzeo ovaj predmet ročište je odložio za 30. maj
85 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Brković, Foto: Arhiva Vijesti
Dragan Brković, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 03.05.2012. 15:51h

Sudsko ročište na kojem je trebalo da se raspravlja o zahtjevu Crnogorske komercijalne banke i OTP Faktoringa za pokretanjem stečajnog postupka u Vektri Boka AD Herceg Novi odloženo jer je kompanija Dragana Brkovića otkazala punomoćje trojici advokata iz kancelarije Saše Vujačića.

Sudija Dragan Vučević koji je nedavno preuzeo ovaj predmet ročište je odložio za 30. maj.

Punomoćnik Vektre, Dragan Ćorac, uoči ročišta dostavio je sudu otkaz punomoćja za ranije zastupnike, Sašu Vujačića, Jelenu Vujisić i Radmilu Radojičić.

CKB i OTP Faktoring zatražili su uvođenje stečaja u Vektra Boka AD još u novembru prošle godine zbog nemoćnosti da naplate potraživanje koje je sad, kako saznajemo nezvanično, premašilo iznos od četiri miliona eura.

Prethodna ročišta u Privrednom sudu za Vektra Boka AD nekoliko puta su odgađanja prethodno zbog bolesti sudije Veselina Vujoševića, kojem je prvobitno bio dodijeljen ovaj predmet.

Advokati OTP i CKB-a su nezadovoljni ovakvim ponašanje dužnika i smatraju da Vektra na ovaj način samo odugovlači sudski proces i njih kao povjerioce onemogućava da što prije naplate potraživanje.

"Nesporno je da je račun Vektra Boka AD u blokadi od novembra. Ovo sve ima elemente strategije da se proces odugovlači", rekao je u sudnici advokat OTP-a Vladimir Radonjić.

U proteklih sedam dana je zbog promjene advokata Vektre već drugi slučaj da se odlaže ročište. Nedavno se to desilo u predmetu vezanom za pokretanje stečajnog postupka u drugoj Brkovićevoj kompaniji Horizont Logistic.

Bonus video: