Čivović traži pomoć Vlade: Izgubio jer nema adresu Deripaske

Čivović je tužio Boksite i firme Olega Deripaske jer nije dobio otpremninu
71 pregleda 1 komentar(a)
Rašo Čivović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Rašo Čivović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 03.04.2017. 08:44h

Apelacioni sud potvrdio je presudu Privrednog sud kojim je odbijen tužbeni zahtjev bivšeg radnika Rudnika boksita u stečaju, Raša Čivovića da se ospori potraživanja dviju kompanije Olega Deripaske u ukupnom iznosu od oko 22 miliona eura. Čivović je istom odbijenom tužbom tražio i nadoknadu štete.

Prvooptužena u ovom sporu je Deripaskina kompanija koja je prijavila potraživanja u stečajnom postupku - Shasta Universal Britanskih Djevičanskih ostrva, drugotuženi je CEAC Holding LTD registrovan na Kipru, dok su trećetuženi Rudnici boksita.

Privredni sud je odbio tužbeni zahtjev Čivovića jer nije dostavio sudu podatke o adresama za prijem pošte za prvotuženog i drugotuženog u ovom sporu.

Čivović je u zakonskom roku izjavio žalbu na ovu presudu Apelacionom sudu, koji je međutim potvrdio da je prvosteni sud pravilno postupio kada je našao da se po predmetnoj tužbi ne može postupati.

Čivović je bivši radnik Boksita kojem bivši vlasnik CEAC nije dozvolio da primi otpremninu za čiju isplatu je po osnovu socijalnog programa garantovala Vlada.

Čivović je prekjuče zvanično zaveo zatjev Vladi da mu dostavi Deripaskine adrese i kako tvrdi skoro “deset minuta je trajala borba” sa službenikom da njegov zahtjev bude primljen.

“Adresa mi treba da bih izjavio reviziju Vrhovnom sudu. Iz odluke Apelacionog suda vidi se da im nije cilj da se uopšte spor vodi jer su pomenute firme morale prijaviti svoje adrese u stečajnom postupku koji se vodi za Rudnike boksita. I ranije sam naveo da je sud u Parizu ustanovio da su to fantomske firme. Iz svega se logički postavlja pitanje, šta bi bilo da je neko kupio imovinu Boksita za ukupna potraživanja i na koje račune bi i adresu bilo uplaćeno 22 miliona koje potražuju. Inače, tokom stečajnog postupka ove firme su imale deset adokata. Nemoguće je da niko nema sad punomoćje za zastupanje”, naveo je Čivović.

Bonus video: