Condor dogodine leti iz Frankfurta za Tivat

Prema nezvaničnim saznanjima „Vijesti“, menadžment ACG intenzivno radi i na uspostavljanju cjelogodišnje redovne avio-linije na relaciji Podgorica-Zagreb o čemu se trenutno pregovara sa aviokompanijama
2496 pregleda 1 komentar(a)
Condorov avion tipa airbus A-320, Foto: Condor.com
Condorov avion tipa airbus A-320, Foto: Condor.com

Renomirana njemačka aviokompanija Condor, naredne sezone ponovno će nakon dužeg niza godina, saobraćati za Crnu Goru – povrđeno je „Vijestima“ u menadžmentu Aerodroma Crne Gore.

Condor će, kako je najavljeno, će 1.maja naredne godine početi sezonski saobraćaj na relaciji Frankfurt-Tivat. Na toj liniji njemačka kompanija letjeće jednom nedjeljno - svakog petka, avionima tipa airbus A-320, a saobraćaće do kraja ljetnje IATA sezone 23.oktobra. U periodu od 26.maja do 13.oktobra broj letova će biti povećan na dva sedmično, uvoženjem i dodatne rotacije utorkom.

Condor je inače, donedavno bio segment bankrotiralog internacionalnog turističkog giganta Thomas Cook, ali je njemačka aviokompanija – specjalizovana za turistilke letove, uspjela da uz podršku Vlade u Berlinu, preživi bankrot svog principala, obezbijedi neophodan svježi kapital i da nastavi poslovanje.

Condor Flugdienst Gmbh kako je puno ime ove kompanije, posluje od 1955., trenutno ima flotu od 42 aviona i oko 4.900 zaposlenih. Ta kompanija je za Tivat već letjela sezonski krajem osamdesetih godina prošlog vijeka, a nakratko se na tivatski aerodrom bila vratila i u ljeto 2013.

Za Tivat su ove sezone redovno iz Frankfurta, Minhrna i Diseldorfa letjeli njemačka nacionalna aviokompanija Lufthansa i njena loukost podružnica Eurowings, a sezonske linije sa tivatskog aerodroma za Lajpcig, Minhen i Hanover imao je i crnogorski nacionalni avioprevoznik Montenegro Airlines. To svjedoči da je na njemačkog tržištu- najznačajnijem turističkom emitivnom tržištu na svijetu, začajno poraslo interesovanje za Crnu Goru i njenu ugostiteljsku ponudu.

Prema nezvaničnim saznanjima „Vijesti“, menadžment ACG intenzivno radi i na uspostavljanju cjelogodišnje redovne avio-linije na relaciji Podgorica-Zagreb o čemu se trenutno pregovara sa aviokompanijama.

Bonus video: