Danas o inicijativi Bulajića o ugovoru A2A i Vlade

Uprava italijanske kompanije A2A, prema pisanjima "Vijesti", najavila je dolazak u Podgoricu u ponedjeljak, kako bi sa predstavnicima Vlade nastavila pregovore o uslovima saradnje u EPCG
0 komentar(a)
Odbor za ekonomiju, Foto: Zoran Đurić
Odbor za ekonomiju, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.10.2014. 06:14h

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet trebalo bi danas da raspravlja o inicijativi poslanika Demokratskog fronta (DF) Strahinje Bulajića da se održi kontrolno saslušanje o realizaciji ugovora između Vlade i italijanske kompanije A2A, koja upravlja Elektroprivredom (EPCG).

Bulajić je na sjednici Odobra u petak predložio da se u dnevni red prve naredne uvrsti pitanje realizacije ugovora, koji uskoro ističe.

Predsjednik Odbora, Aleksandar Damjanović, rekao je da će na današnjoj sjednici, na kojoj će se raspravljati o Predlogu zakona o efikasnom korišćenju eneregije, biti riječi i o inicijativi Bulajića.

Petogodišnji ugovor o menadžmentu sa italijanskim partnerom u većinski državnoj EPCG ističe krajem godine. Crnogorska Vlada ima 57 odsto akcija u EPCG, dok A2A posjeduje 41,7 odsto dionica.

Njihov paket je umanjen za oko dva odsto, a za toliko je povećan državni kapital nakon pretvaranja poreskog duga EPCG u akcije.

Uprava italijanske kompanije A2A, prema pisanjima "Vijesti", najavila je dolazak u Podgoricu u ponedjeljak, kako bi sa predstavnicima Vlade nastavila pregovore o uslovima saradnje u tom preduzeću.

Bonus video: