Federacija biznismena želi da ulaže u Crnu Goru

Iz kabineta premijera juče nije odgovoreno na pitanje “Vijesti” da li će Marković prisustvovati samitu
4 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.08.2017. 19:44h

Svjetska federacija Khojas, koja okuplja brojne svjetske biznismene, sredinom septembra će u Davosu u Švajcarskoj organizovati samit na kome će prezentovati dosadašnje projekte i planove za naredna ulaganja, a jedna od država gdje žele da ulažu je i Crna Gora.

Iz te asocijacije “Vijestma” su kazali da su na samit pozvali premijera Duška Markovića.

Iz kabineta premijera juče nije odgovoreno na pitanje “Vijesti” da li će Marković prisustvovati samitu.

“Zvanični poziv upućen je premijeru Crne Gore Dušku Markoviću. Predstavnici naše federacije posjetili su Crnu Goru prošle godine. Zvanični poziv premijeru ujedno je i naznaka da želimo investirati u Crnu Goru”, kazali su iz asocijacije Khojas.

Samit će biti održan od 8. do 10. septembra i prisustvovaće mu više od 150 biznismena, članova federacije iz SAD, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije, Francuske, Belgije, Angole, Demokratske Republike Kongo, Kostarike, Brazila, Kanade, Indije, Hong Konga, Singapura...

“Na samitu želimo da predstavimo naše dosadašnje projekte koje smo proteklih godina uspješno realizovali širom svijeta i pokazati interesovanje za investiranja u narednom periodu. Crna Gora je zemlja u koju želimo da investiramo, jer je smatramo sigurnom za investicije. Ulazak Crne Gore u NATO, dodatno nam je dao vjetar u leđa da možemo i treba svoja investiranja da usmjerimo prema Crnoj Gori”, kazali su iz Khojasa.

Samitu će prisustvovati britanska premijerka Tereza Mej, portugalski premijer Antonio Kosta, bivši premijer Pakistana Šaukat Aziz, senatorka Kanade Mobina Džafer, član Evropskog parlamenta Mario Dejvid, britanski ministar Lesli Grifits, članovi Doma lordova...

“Članovi naše federacije poznati su biznismeni u zemljama u kojima rade. Federacija je prepoznatljiva po investicijama u zemljama Evrope, Sjevernoj Americi, Istočnoj Africi, Bliskom istoku i Indijskom potkontinentu. Vrijednost kapitala biznismena koji će prisustvovati samitu premašuje 25 milijardi dolara, pa smatramo da možemo pokrenuti i realizovati veoma ozbiljna investiranja u Crnoj Gori”, kazali su iz te federacije.

Khojas očekuje da će se Marković pridružiti kolegama iz Engleske, Portugala i Pakistana i ostalim visokim zvanicama i biznismenima.

Bonus video: