Iz KAP-a bi da ode oko 120 radnika

Predstavnici sindikata nijesu mogli da saopšte tačnu brojku jer podatke o tome vodi kadrovsko odjeljenje KAP-a
5 komentar(a)
Kombinat aluminijuma, Foto: Zoran Đurić
Kombinat aluminijuma, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 12.07.2014. 07:23h

Oko 120 radnika Kombinata aluminijuma, od ukupno 720, se prijavilo za dobrovoljan odlazak iz fabrike uz otpremnine koje je Vlada ponudila, a čiji je prosjek oko 14.000 eura.

Predstavnici sindikata juče nijesu mogli da saopšte tačnu brojku jer podatke o tome vodi kadrovsko odjeljenje KAP-a, ali to su nezvanični podaci sa kojima raspolažu.

"Budući vlasnik Veselin Pejović je kazao da mu je potrebno 550 radnika, vjerujem da će do te cifre doći kada saopšti uslove pod kojima ćemo raditi nakon što on preuzme KAP i zaposleni vide da li im to odgovara", kazao je predsjednik Sindikata aluminijuma Rade Krivokapić.

Pejović je u četvrtak, kada mu je isticao ugovorom određeni rok za uplatu 28 miliona eura i preuzimanje fabrike, od stečajnog upravnika Veselina Perišića tražio da mu se za 60 dana produži rok.

Kao razlog je naveo presudu Okružnog suda u Nikoziji o zabrani prodaje KAP-a, na osnovu tužbe En plus grupe koja je do stečaja upravljala KAP-om.

Juče je u Privrednom sudu održano ročište po tužbi Sindikata aluminijuma i KAP-a protiv KAP-a, čija je uprava, kako tvrde, nenamjenski potrošila više od četiri miliona eura iz sindikalnog stambenog fonda.

Poručuju da taj novac pripada radnicima.

Bonus video: