Još dvije male elektrane za poslovne partnere Blaža Đukanovića

"Skrbušu" će graditi firma „Hydro Logistics“ iz Podgorice a "Bare kraljske" firma "PM Hydro" iz Podgorice. Vlasnik "Hydro Logistics" je Slaven Burzanović, koji je i ovlašćeni zastupnik u firmi "BB hidro" Blaža Đukanovića koja gradi druge dvije male hidroelektrane
13819 pregleda 20 komentar(a)
Sa sjednice Vlade, Foto: Luka Zeković
Sa sjednice Vlade, Foto: Luka Zeković

Vlada je danas donijela odluke o davanju koncesija za dvije nove male hidroelektrane "Skrbuša" na istoimenom vodotoku u Trunićima kod Kolašina i za "Bare kraljske" na rječici Vranještica takođe u Kolašinu.

"Skrbušu" će graditi firma „Hydro Logistics“ iz Podgorice a "Bare kraljske" firma "PM Hydro" iz Podgorice. Vlasnik "Hydro Logistics" je Slaven Burzanović, koji je i ovlašćeni zastupnik u firmi "BB hidro" Blaža Đukanovića koja gradi druge dvije male hidroelektrane.

"PM Hydro" je u vlasništvu Marinka Radulovića, koji je osnivač i direktor firme "Ramel" koja je u poslovnim vezama takođe sa Blažom Đukanovićem. Druga firma sina predsjednika države BB solar je prije dvije godine svoje poslovne prostore založila u Prvoj banci za kredit od 359 hiljada eura koji je odobren firmi "Ramel".

Vlasnici malih elektrana imaju visoku garantovanu otkupnu cijenu za prizvedenu struju a nju plaćaju svi potrošači preko posebne stavke na računu.

Bonus video: