Kiprani traže prvi papir za hotel na Bečićkoj plaži

Između hotela “Splendid“ i “Naftagas“, Vlada je dozvolila gradnju hotela sa pet zvjezdica i pratećim sadržajima
551 pregleda 1 komentar(a)
Capital estate, Foto: Capital estate
Capital estate, Foto: Capital estate
Ažurirano: 22.08.2018. 19:21h

Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT) proslijedilo je budvanskom Sekretarijatu za urbanizam zahtjev kompanije “Adriatic estate invetments” za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova (UTU) za gradnju luksuznog hotelskog kompleksa na Bečićkoj plaži.

Riječ je o zemljišnom kompleksu od šest hektara, između hotela “Splendid“ i “Naftagas“, na kome je Urbanističko-arhitektonskim rješenjem hotelskog rizorta „Capital estate“, koje je nedavno usvojila Vlada Crne Gore, dozvoljena gradnja hotela sa depadansima i pratećim sadržajima.

Atraktivno parče zaleđa Bečićke plaže, prije gotovo 12 godina kupila je tadašnja majka firma “Capital estate“. Firmu je 2005. osnovala kiparska kompanija “Felixport Enterprises Limited”, koji je na Budvanskoj rivijeri kupila 200.000 kvadrata zemlje na tri lokacije – Kuljače, Bečići i Crvena glavica.

Kiparska kompanija lani je formirala tri firme kojima je povjerila upravljanje nekretninama na području Budve. Umjesto dotadašnjeg “Capital estate”, u katastarskoj evidenciji kao vlasnik kompleksa od 32.000 kvadrata na Crvenoj glavici uknjižena je nova firma - ”Crvena glavica investment”.

Zemljištem od 100.000 kvadrata u selu Kuljače upravlja firma “Kuljača investment”, a atraktivnim kompleksom od 61.000 kvadrata na Bečićkoj plaži” kompanija “Adriatic estate investment”.

Na svim lokacijama upisana je hipoteka od 100 miliona eura na ime kiparske firme.

"Plac u Bečićima od plaže dijeli samo pješačka staza, koja vodi ka Starom gradu Budva na jednoj i ribarskom selu Rafailovići i pješčanoj plaži Kamenovo na drugoj strani. Veličina parcele je 61.000 kvadrata, od čega 42.000 kvadrata ispod magistralnog puta... Mali potok na donjoj parceli i prelijepa šuma palmi, hrastova i maslina na gornjoj parceli čini ovu lokaciju savršenom za razvoj odmarališta visoke kategorije, namijenjenog prvenstveno porodicama, individualnim i biznis putnicima. Veličina parcele, zajedno sa brojnim sadržajima koje će budući moderan kompleks imati, učiniće ovaj projekat samodovoljnim i svojevrsnom destinacijom, ne samo za goste kompleksa, već i za lokalno stanovništvo“, piše na sajtu kompnije “Capital estate“.

Zemlju u Bečićima "Capital estate" je 2006. kupio od mještana i Opštine, koja je inkasirala četiri miliona eura za neurbanizovano zemljište.

Ministarstvo održivog razvoja je prije dvije godine raspisalo međunarodni konkurs za idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje hotelskog rizorta “Capital Estat”. Izabrano je rješenje prema kome se predviđa gradnja luksuznog hotelskog kompleksa sa pet zvjezidica i depadansa od 117.000 kvadrata bruto-građevinske površine.

Bonus video: