Kolašin: Delegacija UAE sa Ivanovićem posjetila fabriku vode

Predstavnici ekonomske delegacije UAE su izrazili zadovoljstvo onim što us vidjeli uopšte u Crnoj Gori kao i u fabrici vode „Lipovo“
4 komentar(a)
Petar Ivanović, delegacija UAE, Foto: Dragana Šćepanović
Petar Ivanović, delegacija UAE, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 19.03.2014. 19:32h

Privredna delegacija Ujedinjenih Arapskih Emirata sa crnogorskimim ministrom poljoprivrede Petrom Ivanovićem posjetila je fabriku vode „Akva monta“ u kolašinskom selu Lipovo.

Arapi su sa predstavnicima „Akva monta“ potpisali Memoranduma o saradnji.

"Ovo je prvi korak u kojem smo predstavili način prooizvodnje ali i kvalitet, „Akva monte“. Ostali dogovori predstoje i mi smu to da pozicije Ministarstva budemo pravi partneri. Uostalom, i uloga ministra je da poveže za aktere biznisa koji su međusobno zaintersovani.U plasmanu naše flaširane vode prije svega moramo da riješimo problem troškova transporta", rekao je Ivanović nakon radnog sastanka sa prevrednom delegacijom UAE i obilaska pogona kolašinske fabrike vode.

Predstavnici ekonomske delegacije UAE su izrazili zadovoljstvo onim što us vidjeli uopšte u Crnoj Gori kao i u fabrici vode „Lipovo“.

Juma Mohamed Al Kait, pomoćnik podsekretara za spoljnu trgovinu u Ministartsvu ekonomije UAE i Muhamed Al Nuhaimi, pomoćmik geberalnog sekretara komore trgovine i industrije su kazali da je zanimljivo sve što se u Crnoj Gori zasniva na prirodnim potencijalima, od turizma do proizvodnje zdrave hranbe.

Bonus video: