Lješković dva puta pala na Apelacionom

Na osnovu nezakonitih rješenja već prodat vrijedni dio imovine Mall grupe
9327 pregleda 5 komentar(a)
Sporna postupanja u slučaju Mall grupe: Sanja Lješković, Foto: Facebook
Sporna postupanja u slučaju Mall grupe: Sanja Lješković, Foto: Facebook

Apelacioni sud poništio je dva prvostepena rješenja Privrednog suda u vezi sa postupanjem stečajne upravnice Sanje Lješković u stečajnom postupku koji se vodi kod firme "Mall Group" od 23. marta 2016. godine.

Ukidne odluke su donijela dva vijeća Apelacionog suda kojim su predsjedavale sudije Ramo Striković i Nevenka Popović, u prvoj polovini februara ove godine. Privredni sud prethodno je odbio zahtjev suvlasnika firme Mall Group u stečaju Gorana Rašovića za izuzeće stečajne upravnice Lješković.

Apelacioni sud, takođe, prethodno je odbio Rašovićev zahtjev za izuzeće predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića, kao i izuzeće sudije u predmetu Mall Group Miodraga Anđelića. To znači da će i u ponovljenom postupku, iste sudije, u krajnjem, odlučivati o dosadašnjem postupanju upravnice Lješković u ovom predmetu.

„Ukidni razlozi navedeni u rješenjima Apelacionog suda su samo mali dio nezakonitog postupanja stečajnog upravnika i propusta suda koji je takvo postupanje dozvolio. Ne očekujem da će Privredni sud ispoštovati naloge iz ukidnih rješenja Apelacionog suda, jer bi time morao da prizna i svoje propuste”, kazao je “Vijestima” Rašović u reakciji na nove presude više sudske instance.

Glavno pitanje, kako je istakao Rašović, je “da li prodaja imovine ima pravno dejstvo, ako je prodaji prethodilo nezakonito postupanje stečajnog upravnika, koje je usmjerilo čitav stečajni postupak da za posljedicu ima ogromnu nanijetu štetu”.

Stečajna upravnica Lješković je supruga bivšeg šefa Specijalne antiterorističke jedinice policije (SAJ) Radosava Lješkovića, i posljednjih nekoliko godina je među je “rekorderima” po broju stečajnih predmeta koji se upravnicima dodjeljuju u rad u Privrednom sudu.

U neposrednoj blizini projekta Porto Novi, u Đenovićima, je ostao vrijedan nezavršen građevinski projekat (tri zgrade) kompanije Mall Group koji je u septembru prošle godine stečajna uprava Sanje Lješković prodala fizičkom licu iz Budve za svega 494.590 eura. Suvlasnik Mall Group Goran Rašović je ranije uzalud tražio izuzeće iz stečajnog postupka Lješkovićeve, te sudija Anđelića i Jovanića, zbog navodno “sračunatog nanošenja štete i prikrivanja, a sve u cilju da se obezvrijedi imovina Mall Group i da se proda”.

Bonus video: