Mali akcionari Ulcinjske rivijere: Neozbiljno je što kriju ponudu Karisme

Tenderska komisija nikada nije zvanično saopštila detalje iz ponude Karisme
84 pregleda 0 komentar(a)
Ulcinjska rivijera imovina, Foto: Arhiva Vijesti
Ulcinjska rivijera imovina, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 09.08.2017. 18:46h

Mali akcionari Ulcinjske rivijere nezadovoljni su što Tenderska komisija nije zvanično saopštila detalje ponude jedinog ponuđača na tenderu za zakup objekata tog hotelskog preduzeća, kompanije Karisma.

"Seriji javnih blamaža oko procesa nazovi privatizacije HTP Ulcinjska rivijera nikad kraja. Nakon vremenski najkraćeg tendera ikada, rapisanog usred ljeta, Tenderska komisija nikada nije zvanično saopštila detalje iz ponude jedinog ponuđača. Postoji samo izjava nadležnog ministra da je jedino Karisma predala ponudu i da će za nekoliko dana znati detalji”, rekli su “Vijestima” predstavnici Udruženja Miroslav Jeličić i Tripko Krgović.

Oni su istakli da se nakon skoro 20 dana od završetka tendera, ne zna ništa o ovom “fantomskom procesu”.

"Nezvanične informacije i glasine koje uveliko govore o tome da se pregovori sa Karismom intenzivno vode, koji su lokalni partneri Karisme i kako su oni već uključeni, ko će biti građevinka podrška, pa čak i imena budućeg lokalnog menadžmenta su, ipak, stvari koje ne želimo da komentarišemo, niti se želimo baviti bilo kakvim spekulacijama”, dodali su Jeličić i Krgović.

Karisma Hotels Adriatic Montenegro, kompanija koja posluje u sistemu Karisma Hotels& Resorts, jedina je dostavila ponudu za zakup imovine HTP Ulcinjska rivijera koji je okončan 21. jula.

Iz beogradske marketing kompanije Worldwide Marketing Services koja zastupa Karismu potvrdili su “Vijestima” u petak da je njihova ponuda proglašena formalno ispravnom i da su počeli pregovori o detaljima ugovora o zakupu.

Jeličić i Krgović su ocijenili da je ovakav pristup u tenderskim postupcima, mimo svih pravila, procedura i dobre prakse, nezapamćen.

“Nevjerovatno je da se sve dešava u trenutku kada Crna Gora ima skoro dvije decenije iskustva na polju raznih privatizacionih procesa, od kojih su mnogi realizovani daleko ozbiljnije i profesionalniji”, zaključili su Jeličić i Krgović.

Manjinski akcionari su ranije podnijeli tužbu pred Privrednim sudom od kojeg traže poništavanje odluke Skupštine akcionara kompanije o izdavanju u zakup na period do 30 godina hotela Olimpik, Belvi, koji se nalaze blizu Velike plaže i kampa Neptun.

Nesaglasni akcionari tužbom traže isplatu 2,7 miliona eura

Jedan od osnivača Udruženja akcionara Ulcinjske rivijere Đorđije Lukić potvrdio je da su akcionari predali tužbu privrednom sudu protiv Ulcinjske rivijere za naplatu oko 2,7 miliona eura na osnovu toga što nijesu isplaćeni kao nesaglasni akcionari.

Lukić je rekao da je to iznuđen potez u ovom trenutku.

“Svakako da bi akcije nakon što bi prestale opstrukcije oko rješavanja imovinskih pitanja vrijedjele barem 50 eura, ali mi ovim potezom stvaramo pritisak koji ne mogu ignorisati u Vladi kao što svo vrijeme ignorišu nas koji smo uložili svoj novac u Ulcinjsku rivijeru. I kada bi nas isplatili po simboličnoj vrijednosti od 10,5 eura to ne bi bio kraj već bi išli dalje zbog organizovane prevare i obezvređivanja akcija”, naveo je Lukić.

On je dodao da akcionari očekuju da će Privredni sud poništiti Odluku o davanju u zakup objekata Ulcinjske rivijere na 30 godina “kojom je započet ovaj netransparentni proces”.

“Tako će i naša tužba za isplatu postati nevažeća”, kazao je Lukić.

Bonus video: