Mank: Obezbijedite investitorima sve što traže

Na svečanom otvaranju bio je veliki broj zvanica, a goste su zabavljali gitarista Miloš Karadaglić i pjevačica Aleksandra Radović
86 pregleda 77 komentar(a)
Ažurirano: 27.08.2014. 21:24h

Presijecanjem crvene vrpce premijer Milo Đukanović, vodeći investitor Porto Montenegra Piter Mank, njegov partner lord Džejkob Rotšild i predsjednik korporacije “Regent Hotels&Resorts“ Stiven Pan, sinoć su u tivatskom nautičkom centru Porto Montenegro otvorili luksuzni hotel „Regent Porto Montenegro“.

Riječ je o 55 miliona eura vrijednom kondo-hotelu koji ima 51 hotelsku sobu i 35 apartmana, od čega su većina privatni stanovi koji u hotelskom sistemu funkcionišu onda kada ih ne koriste njihovi vlasnici. Najskuplji stan u RPM-u košta sedam miliona eura.

Upravo takvi hoteli, prema riječima Đukanovića, biće budućnost hotelske industrije u Crnoj Gori. “Otvaranjem 'Regent Porto Montenegra' otpočinje nova faza razvoja hotelske industrije u Crnoj Gori jer eliminišemo nedostatak visoko-kvalitetog hotelskog smještaja”, kazao je premijer Đukanović.

On je za Manka kazao da je “donio specifičnu vrijednost Crnoj Gori i kroz projekat Porto Montenegro visoko podigao standarde za sve koji žele da ulažu”: “Jedno veliko hvala Piteru Manku za jedan značajan pečat koji je urezao u biće savremene Crne Gore“.

“Umjesto brodogradilišta sa 200 godina starom tehnologijom bez perspektive i njegovih 490 radnika, danas imamo 400 jahti i 550 stalno zaposlenih u Porto Montenegru i 300 kod partnera“, naglasio je Mank, dodajući da ne treba plašiti investitore, već im obezbijediti sve što traže.

Kanadski ambasador Roman Vaščuk istakao je da se lopata kojom je prije godinu i po položen kamen temeljac “Regenta“ pokazala „kao čudotvoran alat u rukama Pitera Manka i njegovih partnera”.

Aludirajući na poodmakle godine svog partnera, lord Rotšild je kazao da je Mank, koji je rodom iz Mađarske, “zatvorio krug“ jer je “rođen u Austro-Ugarskoj, došao je i radio u Kanadi i sada se vratio kući jer je Crna Gora bila dio Austro-Ugarske“.

Na svečanom otvaranju bio je veliki broj zvanica, a goste su zabavljali gitarista Miloš Karadaglić i pjevačica Aleksandra Radović.

Galerija

Bonus video: