MANS: Pavićević povećao spratnost i dobio posao od 37.500 eura

Sve je počelo 15. januara 2007. godine kada je Opština Bar sa firmom "Fadis" zaključila ugovor o prenosu prava nad gradskim građevinskim zemljištem
104 pregleda 0 komentar(a)
zgrada fadisa, Foto: MANS
zgrada fadisa, Foto: MANS
Ažurirano: 27.04.2011. 22:49h

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) napisala je studiju slučaja u vezi sa izgradnjom poslovne zgrade u Baru bruto površine 1.100 kvadrata, koju je trebalo da gradi kompanija "Fadis" u vlasništvu Fahrudina Zaganjora, a kojoj je nakon izmjene urbanističkog plana više nego udvostručena kvadratura, na 2.400 i promijenjena namjena u stambeno-poslovni objekat.

Centralna ličnost u studiji je gradonačelnik Bara Žarko Pavićević, koji je inicirao izmjenu plana a zatim je njegova firma dobila posao nadzora gradnje te zgrade za 37.500 eura.

Klikni na foto!

U studiji je detaljno opisano na koji način je, kako tvrdi MANS, “izigrana procedura prenosa prava nad gradskim građevinskim zemjištem, i kako je izmjenom planske dokumentacije udvostručena korist za investitora, a na štetu javnog interesa”.

Sve je počelo 15. januara 2007. godine kada je Opština Bar sa Fadisom zaključila ugovor o prenosu prava nad gradskim građevinskim zemljištem. Ugovor je potpisao direktor firme Fahrudin Zaganjor, a ispred Opštine Žarko Pavićević.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: