Marijani Kadić Bojanić priznanje "Naj menadžerke u Crnoj Gori" u medijima - Vijesti.me
NAGRADA ZA IZVRŠNU DIREKTORICU TV VIJESTI

Marijani Kadić Bojanić priznanje "Naj menadžerke u Crnoj Gori" u medijima

Pored nje, nagradu u istoj kategoriji osvojile su urednica Jutarnjeg programa Radio-televizije Crne Gore Marija Razić, kao i izvršna direktorica Sutonprinta i direktorka marketinga Magazina Gracija, Merisa Suljević

Marijana Kadić Bojanić
Marijana Kadić Bojanić (Foto: Privatna arhiva)

Izvršna direktorica TV Vijesti Marijana Kadić Bojanić dobitnica je nagrade za "Naj menadžerku u Crnoj Gori" u medijima za 2017. godinu.

Pored nje, nagradu u istoj kategoriji osvojile su urednica Jutarnjeg programa Radio-televizije Crne Gore Marija Razić, kao i izvršna direktorica Sutonprinta i direktorka marketinga Magazina Gracija, Merisa Suljević.

Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) da današnjoj svečanoj ceremoniji u Podgorici dodijelila je nagrade laureatkinjama izbora za „Naj menadžerke u Crnoj Gori“ za 2017. godinu, a nagrade su dodijeljene, kako navode iz UPCG, u cilju promocije uspješnih poslovnih žena koje svojim odgovornim radom, profesionalnim pristupom poslu i ostvarenim rezultatima potvrđuju snagu ženskog liderstva i značaj većeg učešća žena na pozicijama upravljanja i rukovođenja.

Takođe, na događaju su uručene i Plakete UPCG dvijema predstavnicama privrede i javnog sektora koje su prethodnih godina pružile poseban doprinos procesima ekonomskog osnaživanja žena u Crnoj Gori.

U prvom dijelu svečanosti, dodijeljeno je dvanaest ravnopravnih nagrada menadžerkama - uspješnim poslovnim ženama za rezultate ostvarene u 2017. godini, i to u okviru četiri kategorije: privreda, javni sektor, civilni sektor i mediji.

"U kategoriji Privreda, ravnopravne dobitnice nagrada „Naj menadžerke u Crnoj Gori“ su: Darinka Stanić, upravnica ekspoziture Societe Generale banke Montenegro u jednoj od ekspozitura u Podgorici, Ksenija Iković, liderka Dizajn tima Bild Studija, Zorica Mišković Pavićević, glavna izvršna direktorica Delta M CG. U kategoriji Javni sektor, ravnopravne dobitnice nagrada „Naj menadžerke u Crnoj Gori“ su: Ana Vukadinović, generalna direktorica Direktorata za ekonomsku i kulturnu diplomatiju – Ministarstvo vanjskih poslova, Nemša Omerhodžić, potpredsjednica Opštine Bijelo Polje, Snežana Burzan, izvršna direktorica JU „KIC Budo Tomović“," saopštili su iz UPCG.

UPCG, Naj menadžerke, Unija poslodavaca
UPCG, Naj menadžerke, Unija poslodavaca(Foto: Unija poslodavaca Crne Gore)

U kategoriji Civilni sektor, dodaju, nagrade su osvojile Ana Novaković, izvršna direktorica Centra za razvoj nevladinih organizacija, Biljana Zeković, izvršna direktorica SOS telefona za žene i djecu žrtve nasilja Podgorica, kao i Maja Raičević, izvršna direktorica Centra za ženska prava.

U drugom dijelu svečanosti, upriličena je dodjela plaketa Unije poslodavaca Crne Gore.

"Plakete UPCG uručene su: Milosavi Mili Žugić, članici UO UPCG i osnivačici Asocijacije poslovnih žena CG – za doprinos procesima ekonomskog osnaživanja žena u biznisu i menadžmentu u Crnoj Gori, Nadi Drobnjak, predsjednici Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore – za ukupan doprinos procesima ekonomskog osnaživanja žena u Crnoj Gori. Plakete su uručile Svetlana Vuksanović, predjednica i Suzana Radulović, generalna sekretarka UPCG", navode iz UPCG.

Po završetku narada i priznanja, upriličena je projekcija dvanaestominutnog dokumentarnog filma UPCG „Žene u menadžmentu u Crnoj Gori“, koji je po prvi put javno prikazan.

Današnja svečanost organizovana je u okviru završne konferencije projekta „Žene u menadžmentu u Crnoj Gori: Podrška liderstvu i karijernom razvoju žena u Crnoj Gori“ koji sprovodi Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) uz podršku Međunarodne organizacije rada (ILO), u okviru regionalnog projekta ILO i UNDP „Promocija inkluzivnih rješenja na tržištu rada na Zapadnom Balkanu“ koji finansira Austrijska razvojna agencija (ADA).

Konferenciju su organizovali UPCG i ILO, u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja, Ministarstvom ekonomije, Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i Asocijacijom poslovnih žena Crne Gore.