Marković: Autoput ne smije i vjerujem da neće trajno devastirati sredinu - Vijesti.me
PREMIJER NA MILOČERSKOM RAZVOJNOM FORUMU

Marković: Autoput ne smije i vjerujem da neće trajno devastirati sredinu

"Zagađivač mora biti kažnjen bez obzira na to da li je pojedinac ili kompanija", poručio je predsjednik Vlade

Marković
Marković (Foto: Vlada Crne Gore)

Autoput Bar - Boljare je projekat vijeka, ali ne smije i vjerujem da neće trajno devastirati životnu sredinu, kazao je premijer Duško Marković na 24. regionalnom Miločerskom razvojnom forumu, na kojem je glavni govornik na panelu pod nazivom "Ekologija – edukacija i biznis“.

"Za odgovorniji odnos prema životnoj sredini važna je i edukacija, ali i oštra kaznena politika. Zagađivač mora biti kažnjen bez obzira na to da li je pojedinac ili kompanija. Ne smijemo dozvoliti da se ponovi zagađenje kakvo je bilo u rijeci Ćehotini, u Pljevljima, u Limu, Bijelom Polju, ili kao sto je zagađenje rijeke Zete", rekao je Marković, a kako je objavljeno na Tviter nalogu Vlade.

Vlada, kako je kazao, troši više od 50 miliona eura za sanaciju crnih ekoloških tačaka - eliminaciju grita u Bijeloj, sanaciju odlagališta pepela u Pljevljima, sanaciju industrijskog otpada iz KAP-a…

"Ekologija je jedno od rijetkih pitanja oko kojeg je konsenzus postignut još '91. Većina građana razumije važnost očuvanja životne sredine, ali to je u suprotnosti od onoga što vidimo oko nas. To je zabrinjavajuće", poručio je premijer.

Ekonomija u 2018. rasla pet odsto

Marković je kazao da ubrzo očekuju konačne rezultate ekonomskog rasta za 2018. godinu i on će, kako je rekao, iznositi pet odsto. 

"Taj rast prati sve pozitivne elemente ekonomske i fiskalne politike. Zadovoljan sam radom Vlade u protekloj godini", rekao je Marković.


Vidi sve komentare