Marković: U Šavniku se radi odgovorno i veoma dosljedno

On je naveo da je lokalna samouprava kroz svoj budžet i u saradnji sa Vladom pokrenula niz projekata na razvoju društvene, komunalne i socijalne infrastrukture
1076 pregleda 5 komentar(a)
Marković i Vujačić, Foto: Gov.me/Bojana Ćupić
Marković i Vujačić, Foto: Gov.me/Bojana Ćupić

U opštini Šavnik, na svim razvojnim pitanjima koja Šavničanima treba da omoguće da kvalitetnije i sadržajnije žive, radi se odgovorno i veoma dosljedno, ocijenio je predsjednik Vlade Duško Marković.

On je, tokom razgovora sa predsjednikom opštine Šavnik Mijomirom Vujačićem i njegovim saradnicima, rekao da će Vlada podstaći realizaciju razvojnih planova tog kraja.

„Ono što me posebno raduje je da je predsjednik Opštine sa timom ovdje pokrenuo niz aktivnosti koje očigledno mijenjaju ukupno lice Šavnika. Rekao bih da se radi odgovorno i veoma dosljedno na svim razvojnim pitanjima koja treba Šavniku da daju nove prilike, a posebno da građanima Šavnika omoguće da kvalitetnije i sadržajnije žive“, kazao je Marković.

On je naveo da je lokalna samouprava kroz svoj budžet i u saradnji sa Vladom pokrenula niz projekata na razvoju društvene, komunalne i socijalne infrastrukture.

„Danas je Šavnik jedna mala planinska varoš koja je čista i uredna i u kojoj ne samo građani Šavnika, nego i turisti koji dolaze ovdje uživaju u ljepotama tog prostora. Zbog toga sve čestitke menadžmentu opštine i građanima na onome što su uradili, a posebno na viziji razvoja“, rekao je Marković.

On je naveo da je uvjeren da će nakon današnjeg sastanka i definisanih prioriteta na nekim krupnim projektima Šavnik nastaviti istim tempom razvoja.

„Danas smo razgovarali o otvaranju Šavnika preko prevoja Semolj izgradnjom tunela i rekonstrukcijom čitave dionioce, kako da rekonstruišemo i obnovimo runinirani put preko Metljička prema Bukovici i naravno o daljoj valorizaciji hidroenergetskog potencijala koje Šavnik ima jer je to značajan prihod opštine“, kazao je Marković.

On je, kako je saopšteno, sa rukovodstvom Opštine Šavnik razgovarao i o problemu gradnje malih hidroelektrana na Bukovici.

Marković je dodao da očekuje da će izaći iz „perioda politizacija i zloupotreba tog razvojnog pitanja“, kao i da će naći adekvatan odgovor koji će biti u pravcu zaštite životne sredine i razvoja vodnog resursa tog kraja.

„Ministarstvo ekonomije će takođe raditi na tom pitanju, vjerujem da ćemo imati razumijevanje i podršku građana. U svakom slučaju zajednički nam je cilj da nađemo održivo i zadovoljavajuće rješenje“, zaključio je on.

Bonus video: