Medojević: Milo pravi novi "dil" oko KAP-a, a da Lukšić za to i ne zna

"Najava da indijski milijarder Sajan Đindal hoće da prezume akcije Kombinata aluminijuma, krije “novo strateško partnerstvo sa Rusijom”"
75 pregleda 0 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.10.2011. 08:32h

Milo Đukanović je već duže vremena nezadovoljan radom Vlade koju optužuje da nije sposobna da privuče nove investicije, i da je s druge strane previše poslušna kada su u pitanju zahtjevi EU za vidljivim rezultatima u borbi protiv organziovanog kriminala i korupcije, tvrdi lider Pokreta za promjene (PZP) Nebojša Medojević.

On smatra da najava da indijski milijarder Sajan Đindal hoće da prezume akcije Kombinata aluminijuma, krije “novo strateško partnerstvo sa Rusijom”.

"Strateški politički zaokret od EU i NATO ka Rusiji, pokušaće objasniti kao jedini spas za našu posrnulu ekonomiju, jer je tobože EU u krizi i ne može obezbijediti nepohodan novac za investicije u Crnu Goru. Ruska strana se već par godina otvoreno žali da u Crnoj Gori više ne može da završi ono što je u prethodnom periodu s lakoćom mogla, da njihove investitore reketiraju sa raznih strana i da Vlada i opštine prema njima imaju loš odnos. Zato je Đukanović otvorio partijsku komunikaciju sa Jedinstvenom Rusijom i pokušava da sa Putinom i njegovim tajkunima i bezbjednosnim službama napravi novi veliki dil", izjavio je Medojević.

On je dodao da Đukanović nudi Rusima nalazište uglja u Maoču i izgradnju novog bloka TE, pomoć prilikom preuzimanja KAP-a i Rudnika boksita od Deripaske, koncesije za istraživanje i eksploataciju gasa i nafte na crnogorskom podmorju, kao i logističku podršku u pregovorima sa A2A o prezumanju EPCG”.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: