Milošević i Đurđić podnijeli ostavke

Milošević je kazao da se na taj korak odlučio zbog okolnosti sa kojima je suočen u prethodnom periodu
8481 pregleda 13 komentar(a)
Milošević, Foto: Savo Prelević
Milošević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.01.2019. 18:02h

Predsjednik Borda direktora i glavni izvršni direktor Universal capital banke Velibor Milošević i Đorđe Đurđić podijeli su ostavke na te funkcije, saopšteno je iz banke.

Milošević je kazao da se na taj korak odlučio zbog okolnosti sa kojima je suočen u prethodnom periodu.

"Ova odluka je konačna i neopoziva i predstavlja moj moralni čin i odnos u cilju zaštite ugleda i reputacije Universal capital banke, njenog većinskog vlasnika i klijenta”, navodi Milošević u izjavi za medije.

Đurđić je kazao da je odluka o ostavci njegov lični stav zasnovan na moralnim i profesionalnim principima, a u cilju zaštite reputacije Universal Capital banke i njenog većinskog vlasnika i klijenata.

On je dodao i da odluka predstavlja doprinos reputaciji i stabilnosti bankarskog sektora Crne Gore kao i naporima koja Centralna banka ulaže u tom pravcu.

“Universal Capital banka je u prethodnom periodu napravila značajne iskorake i ostvarila rast po svim bankarskim parametrima i postavila čvrste osnove za dalji razvoj u tom pravcu”, naveo je Đurđić.

Milošević i Đurđić su se zahvalili svim kolegama iz banke na profesionalnom i ljudskom odnosu u prethodnom periodu, sa željom da i u budućnosti daju iste napore u cilju daljeg rasta i razvoja banke.

Milošević i Đurđić su uhapšeni prije tri dana po nalogu Specijalnog tužilaštva, zbog sumnje da su članovi kriminalne organizacije, za čijeg šefa se označava Duško Knežević.

Milošević je pušten na slobodu nakon što je sudija za istrage Višeg suda, Miroslav Bašović, odbio predlog SDT da mu se odredi pritvor do 30 dana.

Na slobodu su, nakon saslušanja, uz Đurđića pušteni i Emir Kalamperović i Miodrag Knežević, koji su bili uhapšeni u okviru iste istrage.

U pretresu Miloševićevog stana je izuzeta dokumentacija. On je prekjuče saslušavan u Specijalnom policijskom timu.

Duško Knežević tvrdi da mu je Milošević sugerisao da podmiti kontrolore koji su provjeravali zakonitost poslovanja njegove banke.

Knežević je dostavio i snimak razgovora i tvrdi da je Miloševiću dao 100 hiljada eura.

Komentarišući optužbe da je reketirao Kneževića, Milošević je rekao da su neistiniti. U međuvremenu se oglasila CBCG koja je saopštila da razmotriti dalji status Miloševića.

Bonus video: